Mattias Modig klar för Växjö Lakers

14 juni 2012 13:10

Sista pusselbiten var en målvakt. Nu är den funnen. Växjö Lakers värvar Mattias Modig från Pittsburgh Penguins organisation och har därmed truppen spikad för säsongen 2012/13. "Han är en ung och lovande målvakt som har gått igenom en tuff skadeperiod, men som efter en lång rehabiliteringsperiod är frisk igen", säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.


Efter att ha tappat både Martin Gerber och Oscar Alsenfelt har Växjö Lakers nu alltså fastställt sin målvaktskonstellation för nästa säsong. Det blir den före detta Luleåmålvakten Mattias Modig som tar upp kampen med Fredrik Norrena mellan stolparna. 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Mattias är en lugn målvakt som läser spelet bra. Han är mentalt stark och har med sin norrländska tjurighet en härlig vinnarskalle. Han kom in tidigt i Luleå och har spelat många elitseriematcher. Det här är en kille som det finns väldigt mycket i, och det känns riktigt skoj att vi kunnat knyta honom till oss, säger Henrik Evertsson.

Växjö säger sig vara villigt att successivt matcha in keepern i spel. Perioden i Nordamerika har nämligen varit skadedrabbad och förra säsongen blev det överhuvudtaget inget spel.

– Han har haft en tuff period med två på varandra jobbiga knäskador med lång rehabilitering som följd. Det är liknande problem som Viktor Fasth haft, och eftersom det är så känner vi en trygghet för vi vet att man kan komma tillbaka med rätt motivation - det gjorde Viktor, och det kan Mattias också göra, säger Henrik Evertsson.

Lagbygget är i och med detta klart.

– Ja, tanken är att den är klar om inget oförutsätt inträffar. Just nu letar vi inte efter fler spelare.