HV71 tappar Joensuu: "Tre nya forwards ska in"

16 juni 2012 13:34

Sent på fredagskvällen stod det klart att HV71 tappar sin powerforward Jesse Joensuu till NHL. Finländaren har skrivit på för ett år på Long Island med New York Islanders - vilket innebär att HV71 jagar ersättare. "Vi ska ha in tre nya forwards", säger sportchefen Fredrik Stillman till klubbens hemsida.


Så sent som förra veckan berättade Joensuu i en intervju med hockeyligan.se att konkreta anbud från NHL saknades och att han ställt in siktet på ytterligare en säsong i HV71. Men så kom då ett konkret erbjudande - och på fredagen skrev den finske VM-stjärnan på för New York Islanders.

– Naturligtvis är det tråkigt för oss, men sådana var förutsättningarna. Jesses stora önskan var att få spela i NHL och nu fick han chansen. Vi kan bara önska honom lycka till. För oss innebär detta jakten på en ersättare. Totalt ska vi ha in tre nya forwards i truppen, konstaterar sportchefen Fredrik Stillman.

Jesse Joensuu kom till HV71 från Islanders organisation inför säsongen 2011/2012 och totalt blev det 13 mål och 16 assists på 50 elitseriematcher. I slutspelet svarade forwarden för två mål och en assist.