SKE

STÅL LYRENÄS FULLBORDADE RÖGLES VÄNDNING

14 februari 2023 21:29
#RBKSKE

Skellefteå hade 1-0, 2-1 samt 3-2, men Rögle gav aldrig upp. Hemmalaget kvitterade tre gånger om och i den tredje perioden satte Oskar Stål Lyrenäs matchavgörande 4-3 i powerplay.

Rögle kom ut starkt och hade ett par chanser att ta ledningen. Bland annat hade Oskar Stål Lyrenäs två möjligheter och Adam Tambellini hade en puck i ramen. Ju längre den första perioden gick desto mer flyttade Skellefteå fram spelet och det var också västebrottningarna som tog ledningen genom Jonathan Johnson.

I den andra perioden hände det en hel del. Det var både chans- och målrikt. Totalt blev det fem mål i mellanakten, varav Rögle gjorde tre. Därmed var det helt lika inför den tredje perioden, där Oskar Stål Lyrenäs intog hjälterollen med ett mål i powerplay. Skellefteå tog ut målvakten och hade några kvitteringschanser, men Rögle fick med sig alla tre poäng.

– Vi ligger under tre gånger i matchen, men hittar en väg att komma tillbaka och vinna, vilket är väldigt starkt. Vi vet var vi ligger i tabellen och det är segrar som räknas, sa Rögles Oskar Stål Lyrenäs.

– Vi spelar inte som vi vill. Vi hamnar i Rögles spel. Det är mycket fram och tillbaka. Vi måste bromsa ner det och få längre anfall, sa Skellefteås Filip Sandberg efter två perioder.

• Rögles första seger mot Skellefteå den här säsongen.
  • Efter 13 år i andra klubbar var Simon Hjalmarsson tillbaka i Rögle och han nätade i sin återkomst.
  • För första gången den här säsongen noterades Anton Olsson (1+1) för två poäng i samma match.
  • Michael Kapla bytte Skellefteå mot Rögle och i kväll blev han målskytt mot sin tidigare klubb.
  • Jonathan Johnson (1+2) gjorde poäng för tredje matchen följd.
  • Valtteri Viljanen SHL-debuterade. Röglebacken noterades för knappt sex minuters istid.