Alexander Salak återvänder till Färjestad

19 juni 2012 14:12

Färjestad har hittat Cristopher Nihlstorps ersättare. Klubben värvar Alexander Salak från Chicago Blackhawks. Keepern har skrivit på för två år i Karlstad. "Vi vet att vi får en toppmålvakt och en spelare som verkligen ville hit", säger sportchefen Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.


Alexander Salak kom till Färjestad på lån från Florida Panthers säsongen 2009/10. Den gången ersatte han dopningsavstängde Robin Rahm - den här gången ersätter han alltså Cristopher Nihlstorp.

Redan första säsongen i Färjestad blev Salak guldmålvakt. Han stod 32 matcher i Elitserien och nio matcher i SM-slutspelet innan en axelskada satte stopp för fortsatt spel.

– Vi har jobbat ett tag med detta sen vi fick reda på att han var missnöjd med situationen i Chicago och när Nihlstorp meddelade att han lämnar har vi fördjupat kontakten och är väldigt glada att nu kunna presentera Salak som ny målvakt för de kommande två säsongerna, säger Thomas Rundqvist.

Tjecken själv hade idel lovord för sin arbetsgivare när övergången till Blackhawks blev klar:

– Jag verkligen älskade att spela för Färjestad och att bo i Karlstad. Folket i stan var fantastiska mot mig och supportade mig på ett väldigt bra sätt både när det gick bra och när det gick dåligt, sa Salak i en intervju i samband med flytten till Chicago.

– Jag har aldrig tidigare spelat i en så bra organiserad förening som Färjestad och har haft ett fantastiskt år som slutade med att vi blev mästare, ett år som jag alltid kommer att tänka tillbaka på med ett leende, sade Salak.

I oktober skickades keepern till farmarlaget Rockford IceHogs i AHL där det dock bara blev 20 matcher. Han kallades upp i december igen men fick inte spela. Nu förstärker han alltså Elitserien och Färjestad.