RIEDERS VÄXJÖ BESEGRADE LEKSAND

14 februari 2023 21:15
#LIFVLH

Växjö förvaltade sina lägen i första perioden genom bland annat Tobias Rieder. Efter tjugo minuter var smålänningarna i en 2-0-ledning och efter det lyckades inte något av lagen hitta nätet, utan det blev även slutresultatet i Tegera Arena under tisdagskvällen.

Landslagsuppehåll och SHL var tillbaka med bland annat Leksands möte med Växjö. I Tegera Arena var det de vitblåa hemmalaget med den piggaste starten och de skapade en hel del lägen. Dock var det bortasupportrarna med aftonens första måljubel när Tobias Rieder kontrade in periodens första mål innan smålänningarna utökade. Hugo Gustafssons nedlägg på mål styrdes ut via Mantas Armalis och därefter via Kalle Östmans skridsko in i mål. Vilket innebar 2-0 efter en spelad period.

Till den andra perioden var det ett starkt Växjö i inledningenmed offensiva chanser. Mantas Armalis sattes under prov inte minst i Leksandsmålet. Vidare var det ett Leksand med visserligen två tillfällen i powerplay. Ändock var det ett stabilt gästande lag i en 2-0-ledning man förvaltade på ett sannerligen stabilt sätt även i mittperioden.

Serietvåan stod för en stark defensiv prestation inte minst från den andra perioden hela vägen in till slutsignalen. Leksand hade efter den första perioden svårt att skapa flertalet heta chanser utan det var gästerna med ett par ramträffar. Växjö höll undan hela vägen i mål och lämnade Dalarna med en 2-0 seger efter sextio spelade minuter.

– Jag tycker första perioden är riktigt bra även fast det står 2-0 till Växjö. Skulle behövt något mål att gå på där i första. I andra får vi powerplay där inledningsvis, sedan får vi inte momentum. Sedan är det en svår period att spela. Jag tycker Växjö kontrollerar det bra från mitten av andra sedan framåt, sade Jon Knuts till C More.

– Leksand var lite bättre än oss i första. I andra gör vi en bra period och i tredje gör vi en grym insats. Vi spelar på en ledning och spelar tajt, konstaterade Adam Åhman efter matchen.

• Tobias Rieder öppnade målskyttet i matchen.
  • Olle Alsing spelade nästan 22 minuter.