Marcus Nilson och Rhett Rakhshani till HV71

19 juni 2012 23:31

Bara dagar efter att Jesse Joensuu skrivit på för New York Islanders presenterar HV71 två nya forwards. Det handlar om Marcus Nilson från Djurgården och Rhett Rakhshani från amerikanska AHL-laget Bridgeport Sound Tigers. Därmed återstår bara ett nyförvärv innan truppen är komplett.


Först blev han klar för MODO. Sen blåstes övergången av. Nu presenteras Marcus Nilson, 34, som HV71:s senaste nyförvärv. Den före detta Djurgårdscentern har skrivit på för två säsonger med Jönköpingsklubben.

– I "Mackan" får vi både rutin och spets på samma gång. Med sin erfarenhet kommer han betyda mycket, både på isen och i omklädningsrummet. Och med sin tävlingsinstinkt kommer han bidra till att utveckla vårt lag, säger HV71:s sportchef Fredrik Stillman till klubbens hemsida.

Marcus Nilsons meritlista är gedigen. Han har tidigare representerat Djurgårdens IF i 280 elitseriematcher och 60 slutspelsmatcher. Dessutom står 521 NHL-matcher med Florida Panthers och Calgary Flames på kontot.

Ettårskontrakt för Rhett Rakhshani

24-årige Rhett Rakhshani är långt ifrån lika meriterad. Han kommer närmast från spel i USA och New York Islanders organisation där han snittat en poäng per match i AHL-laget Bridgeport Sound Tigers.

– En skridskostark och teknisk spelare som gjort bra ifrån sig i Islanders organisation utan att fått en ordentlig chans i NHL. Rhett är ung och utvecklingsbar som visat prov på att vara en vass avslutare. Han är hungrig och har som ambition att återvända till NHL nästa säsong, säger Fredrik Stillman.

Rakhshani, som spelat sju matcher för Islanders, har skrivit på för en säsong.