Färjestad värvar finsk landslagsback

4 juli 2012 10:32

Färjestad värvar finländske landslagsbacken Ville Lajunen. Den högerskjutande 24-åringen från Helsingfors kommer närmast från spel i KHL-laget Metallurg Magnitogorsk och har skrivit på ett ettårskontrakt. "En mycket skicklig back. Vi agerade snabbt när den här möjligheten öppnade sig", säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i en kommentar.


Ville Lajunen lämnade finska SM-liiga i höstas för spel i KHL men fann sig inte riktigt tillrätta i Magnitogorsk där han var en av fyra finländare. Han hade önskemål att lämna och väljer nu alltså att testa vingarna ett år i Karlstad och i Färjestad, där man har stora förväntningar på honom.

– Vi vill ge Karlstadpubliken något riktigt bra och vi har stora förhoppningar att Lajunen ska bli en av våra ledande backar den kommande säsongen, säger Färjestads scout Anders Steen som under flera säsonger följt Lajunens utveckling och den senaste tiden intensifierat kontakterna och jobbat hårt för att knyta backen till klubben.

Med det finländska nyförvärvet i truppen har Färjestad nio backar inklusive junioren Calle Andersson.

– Johan Larsson ska matchas försiktigt i början av säsongen på grund av en höftoperation, säger Thomas Rundqvist.

– När framtiden för Brodin (till Minnesota) och Klefbom (stannar i FBK) klarnade kunde vi agera och fylla på med ytterligare en back.

Sedan tidigare har Färjestad värvat backarna Ole-Kristian Tollefsen och Chris Lee.