Dick Axelsson klar för Frölunda

25 juni 2012 14:26

Dick Axelsson har hittat en ny klubb. Den 25-årige stockholmaren flyttar till Göteborg och spelar med Frölunda nästa säsong. "Frölunda känns väldigt rätt just nu. Jag har haft flera snack med Kenta och det känns verkligen bra, lite som en nystart för mig", säger forwarden till klubbens hemsida.


Frölunda blir Dick Axelssons tredje elitserieklubb på tre år, då han tidigare tillhört både Färjestad och MODO. Under dessa år har han dessutom representerat Tre Kronor till och från.

– Vårt kollektiv behöver kryddas med kreativitet. Dick har visat att han har den egenskapen. Med Dick i truppen får vi den kreativitet vi söker. Med hård träning och stor ödmjukhet inför uppgiften, är jag övertygad om att Dick kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling, säger tränaren Kenta Johansson till klubbens hemsida.

Spelartruppen informerades redan innan midsommar om att Dick Axelsson kunde vara på väg in. Det låter lagkapten Joel Lundqvist avslöja.

– När vi pratade om det i laget före midsommar, så mottogs hans namn väldigt positivt i gruppen, säger Lundqvist till klubbens hemsida.

Dick Axelsson själv vet vad som krävs av honom:

– Jag är väldigt medveten om att det kommer krävas mer än talang för att fortsätta utvecklas. Det krävs hårt arbete från min sida. Med Frölundas klubbmärke på bröstet känner jag mig redo för den utmaningen, säger han.