Fredrik Warg klar för två år i Rögle

19 juni 2012 22:53

Fredrik Warg vänder hem till Elitserien efter sejouren i KHL. Den landslagsmeriterade centern har skrivit på för två år i Rögle. "Fredrik kommer att vara en viktig bricka i den struktur vi vill bygga upp", säger Rögles sportchef Pelle Svensson till klubbens hemsida.


Redan i slutet av maj berättade Fredrik Warg för Hockeyligan.se att det mesta talade för en återkomst till Sverige och Elitserien. I dag blev det verklighet. Och det var Rögle BK som drog det längsta strået i kampen om Dynamo Minsk-centern.

– Fredrik har en lång erfarenhet på högsta nivå och det var länge sedan vi i Rögle kontrakterade en svensk spelare med sju raka säsonger i Tre Kronor, säger klubbens sportchef Pelle Svensson i ett pressmeddelande.

33-årige Warg debuterade i MODO som 20-åring och har även spelat för Timrå och Skellefteå i Elitserien. Tre Kronor har han representerat vid inte mindre än 85 tillfällen.

– Först och främst var han assisterande kapten i MODO och kapten i Skellefteå. En ledande spelare i bra ålder som kommer från en kultur i Skellefteå där man är vana att spela med egna unga talanger, säger Pelle Svensson och fortsätter:

– Fredrik kommer att vara en viktig bricka i den struktur vi vill bygga upp. Att med hjälp av etablerade spelare av högsta klass kunna slussa in våra egna medaljörer från JSM efterhand. Det är därför vi har skrivit tvåårsavtal.

Det är med andra ord en viktig pusselbit som fallit på plats för Ängeholmslaget - som dock inte har värvat klart.

– Vi har en bra grundstomme sedan tidigare. De nya spelare vi väljer att kontraktera ska bidra med hög spetskompetens när vi nu ska ta ytterligare ett steg och etablera Rögle BK på elitserienivå, konstaterar Pelle Svensson.