Mike Igguldens val: Rögle BK

20 juni 2012 21:04

Rögle fortsätter att värva toppnamn inför säsongen 2012/13. I går presenterades Fredrik Warg - och i dag blev Mike Iggulden klar för Ängelholmsklubben. Den före detta Växjöspelaren har skrivit på för en säsong i Skåne.


– Mike är en gedigen poängplockare som producerat genom hela karriären i olika ligor med olika typer av spel och omgivningar, säger Rögles sportchef Pelle Svensson till klubbens hemsida.

Iggulden gjorde sig ett namn i Elitserien förra säsongen då han främst genom sina straffvarianter satte skräck i många målvakter. Under första halvan av säsongen rasslade poängen in men under den andra hade kanadensaren problem med skador. Totalt blev det ändå 34 poäng på 41 matcher.

– Han var med om resan ifjol med Växjö och gjorde det riktigt bra. Han missade några matcher på grund av skada men är nu fit for fight och beredd att leverera, säger Pelle Svensson.

Nyförvärvet anländer till Ängelholm i början av augusti och Rögle har därmed vunnit kampen med lag från både Ryssland och Schweiz. I en intervju med Hockeyligan.se den 4 juni sa nämligen Mike Iggulden följande:

– Jag skulle gärna vilja spela i Elitserien även den kommande säsongen och det är också något som jag för tillfället verkligen överväger att göra. Just nu står det mellan tre länder, det vill säga Ryssland, Schweiz och Sverige, så vi får se vad som händer.