Robin Rahm ersätter Niklas Svedberg i Brynäs

5 juli 2012 22:30

Brynäs har hittat sin ersättare för Niklas Svedberg som lämnat mästarna för spel i NHL. Robin Rahm, som är tillbaka efter dopingsavstängning, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gävleklubben. "Jag har inte spelat en match på två och ett halvt år så det ska bli oerhört kul att få komma igång igen", säger målvakten till klubbens hemsida.


När succémålvakten Niklas Svedberg skrev på för Boston Bruins tidigare i somras gav sig Brynäs ut på marknaden för att leta ett komplement till Johan "Honken" Holmqvist. Nu vet vi att svaret är Robin Rahm, trots att allsvenska Örebro tidigare i somras meddelade att målvakten skulle spela för dem.

– Jag hörde av mig till Robin och hans agent eftersom vi inte visste att han hade kontrakt med Örebro, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv i en kommentar.

– När det visade sig att han hade ett gällande avtal med Örebro, har vi fört diskussioner med dem, och har nu i bästa samförstånd med Örebro löst det så att Robin kan spela med oss istället. Vi är väldigt nöjda med att det gick att lösa så smidigt.

Stängdes av för doping

25-årige Robin Rahm är en lovande målvakt som gått igenom två mörka år i sin hockeykarriär. I juni 2010 fastnade han i en dopingkontroll där han erkände att han brukat anabola preparat i syfte att så snabbt som möjligt ta sig tillbaka efter en skada. Domen blev avstängning i två år - fram till och med augusti 2012 - och från och med den 3 augusti får han åter träna och spela ishockey.

– Robin är fälld, och dömd för doping, men efter avtjänat straff har han sonat sitt brott. Han kan inte straffas hela livet för ett misstag. Nu ger vi Robin chansen att fortsätta sin utveckling hos oss, och vi är väldigt glada att han spelar för oss kommande säsonger, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Robin Rahm flyttar till Gävle från Oslo där han arbetat i två år.