ANDRÉ PETERSSON SKÖT TVÅ VIKTIGA POÄNG TILL HV71

14 februari 2023 21:45
#FHCHV71

HV71 vann efter straffar mot Frölunda. Det kan nästjumbon tacka André Petersson för. Landslagsforwarden kvitterade till 3-3 i den tredje perioden och satte sedan det avgörande straffmålet.

Den första perioden gick klart till Frölunda. Hemmalaget var hetare och gjorde också två mål, båda genom Anthony Greco. Det hade kunnat vara fler mål för hemmalaget, men Joni Ortio spelade bra i gästernas mål.

I den andra perioden var det ombytta roller. Då var HV71 klart bättre, delvis tack vare en drömstart. Jönköpinslaget reducerade 53 sekunder in i mellanakten och gästerna fick även in 2-2. Sedan kom Frölunda i en spelvändning och då gjorde Nicklas Lasu 3-2, men Frölundas blott tredje skott på mål i den andra perioden.

Frölunda hade ett par riktigt vassa chanser att göra 4-2, men i stället gjorde André Petersson 3-3. Ett mål som tog matchen till övertid och därefter straffar. Där såg Petersson till att HV71 fick med sig extraopängen.

– Vi hade behövt göra mål på Grecos läge eller Patrik Carlssons friläge i tredje perioden för att ta tre poäng. Sedan är det slarv som ligger bakom deras kvitteringsmål. Men i många delar gör vi en bra match, sa Frölundas tränare Roger Rönnerbg.

– Självklart jätteviktigt. Varje poäng är viktig. Starkt att vända ett 0-2-underläge. Vi har ett system att falla tillbaka på och det ger resultat, sa HV71:s matchhjälte André Petersson.

• HV71 har tagit poäng i fyra raka matcher, varav de har vunnit tre.
  • Jönköpingslaget är nu bara en poäng bakom Brynäs.
  • Efter sex matchers frånvaro var Ryan Lasch tillbaka och han låg bakom Frölundas 1-0, när han serverade Anthony Greco.
  • Ovan nämnde Greco hade åtta matcher i följd utan mål, men mot HV71 gjorde han både 1-0 och 2-0.
  • Kalle Maalahti debuterade för HV71. Han spelade drygt 21 minuter.
  • Radan Lenc, med ett förflutet i Frölunda, gjorde mål för tredje matchen i följd.