Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

NÄSSÉN: "ÄR HÄR JAG VILL VARA OCH HÄR JAG VILL VINNA"

14 februari 2023 10:00
#FHCHV71

Frölunda gick på landslagsuppehåll med två raka förluster. Nu vill göteborgarna upp på vinnarspåret igen – och det är HV71 som står för motståndet. ”Rivaliteten mot HV71 finns kvar. Det är alltid mycket folk på läktaren och vi ska försöka ta revansch på dem”, säger Frölundas Linus Nässén.


Landslagsuppehållet är över, och nu väntar ett intensivt matchande innan grundserien kan summeras. Frölunda har elva matcher den närmaste månaden – varav sex spelas på hemmaplan.

– Fantastiskt kul ska det bli. Man har väntat på det här hela säsongen. Det har varit lite upp och ner, som för alla lag, men nu känns det som att vi är i ett bra läge. Vi har det som krävs och är en bra grupp. Jag ser framemot mot slutet på säsongen och hoppas att vi ska kunna nå hela vägen, säger Linus Nässén.

Förlunda är femma i tabellen för tillfället. Upp till Färjestad på tredje plats är det tre poäng och ner till Leksand på sjunde plats skiljer det också tre poäng.

– Vi har sagt att vi ska försöka att inte vara så resultatstyrda i slutet av grundserien. Vi får det vi förtjänar i slutändan. Vi behöver spela bra hockey. Det är en process hela tiden och vi ska försöka få till delarna som har varit mindre bra. Såklart vill vi komma så högt upp som möjligt i tabellen, men det är otroligt tajt. Alla lag slår alla. I slutändan handlar det om att vinna SM-guld och det finns olika vägar dit, säger Nässén.

Vad tycker du talar för att ni kommer att klättra i tabellen i slutet av grundserien?

– Jag tycker att vi har ett bra grundspel som vi utgår från och vi har skickliga spelare som jag kan göra det lilla extra som behövs. Framförallt har vi kommit ihop bra som grupp och det tycker jag talar för att vi kan ta oss långt, säger Nässén.

"Är här jag vill vara"

22-åringen står noterad för sex poäng på 33 matcher den här säsongen och snittar drygt tolv minuters istid per match. Att Frölunda gillar det som de får av Nässén bevisade klubben genom att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Strax innan jul blev det klart att Nässén stannar i Frölunda till 2025.

– Linus är en kille och spelare vi tycker om. Han tar steg hela tiden och vi ser honom som en framtida kärnspelare, sa Fredrik Sjöström när kontraktsförlängningen offentliggjordes.

Nässén:

– Det klart att det är kul att höra (att ses som en ”framtida kärnspelare”). Frölunda betyder mycket för mig. Det är här jag vill vara och här jag vill vinna. Att få vinna SM-guld här i Göteborg är det jag strävar efter, säger Nässén.

För Frölunda väntar i kväll HV71, en match som ofta benämns som ett rivalmöte. Senast lagen möttes vann Jönköpingslaget med 6-3, men i säsongens första två möten var det Frölunda som stod som det segrande laget.

– Rivaliteten mot HV71 finns kvar. Det är alltid mycket folk på och vi ska ta revansch på dem. Det ska blir kul att matcherna drar igång igen, säger Nässén.