Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Shinnimin och Tyrväinen tvåmålsskyttar i Luleås seger

28 januari 2023 17:52
#HV71LHF

Viktiga poäng stod på spel när Luleå gästade HV71 och Husqvarna Garden under lördagseftermiddagen. Bortalaget rivstartade matchen och gjorde både 0–1 och 0–2 innan matchklockan ens hade tickat upp till nio minuter. I mittperioden gick Luleå upp till en fyramålsledning, och trots att HV71 reducerade två gånger om kunde gästerna kliva av isen med tre poäng.


Luleå började bäst och tog ledningen genom Jonathan Andersson efter drygt fem minuters spel. Backen skickade in en puck mot hemmamålvakten Joni Ortio, och tack vare mycket folk framför HV71-kassen smet pucken in. Några minuter senare frispelades Brendan Shinnimin av Linus Fröberg och den stekhete forwarden satte pucken högt fram till 0–2.

I början av den andra perioden hittade återigen Fröberg snyggt fram till Shinnimin som kunde stöta in gästernas tredje mål i matchen, innan Juhani Tyrväinen fyllde på med ett 0–4-mål. Hemmalaget fick sedan hål på Matteus Ward mellan bortastolparna med knappt tre minuter kvar av mittakten.

Fredrik Forsberg sköt ett skott från snäv vinkel till en ny HV71-reducering tidigt i den tredje perioden, men närmre än så kom aldrig HV71 och Luleå kunde stänga matchen när de satte 2–5 i öppen bur med tre sekunder kvar.

Sagt om matchen

– Såklart är det jättetufft nu, det var en stor match på hemmaplan här idag. Så det är tufft, vi kämpar men Luleå var bra idag. Det blir en tuff match när man hamnar i underläge 0–2 i första perioden och sen får de trean och fyran. Vi tar tillbaka två mål men man måste vara mer konsekvent och göra det bra varje byte och kämpa och kämpa, säger HV71-spelaren Taylor Matson i C More.

– Bra bortamatch, jag tycker att det syns på oss att vi har lite bättre självförtroende. Skön vinst och bra karaktär på laget idag igen. Vi har lite bättre puckinnehav, vi har kastat mycket puck innan och jag tycker att vi värderar lägena lite bättre och spelar lite lugnare. Jag tycker att det syns och det är lättare att spela mer med puck än att bara jaga hela tiden, kommenterar Luleås Linus Fröberg i C More.

I punktform

  • Oscar Engsund noterades för tre poäng i comebacken (0+3)
  • Simon Önerud gjorde säsongsdebut och hamnade i poängprotokollet direkt (0+1)
  • Luleå besegrade HV71 för tredje gången den här säsongen
  • HV71 har åtta poäng upp till säker mark
  • Luleå är en poäng ifrån slutspelsplatserna
  • Fredrik Forsberg tillbaka i målprotokollet för HV71