Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda tog en stark bortaseger

31 januari 2023 21:40
#IKOFHC

Oskarshamn gjorde det dramatiskt. När de reducerade dubbelt. Gästande göteborgarna höll dock undan och Frölunda vann matchen med 3-2.


Oskarshamn kunde ställa samma lag på benen igen. De ställdes mot ett frånvarofyllt Frölunda tagen till ära. En inledning med mycket kampmoment, där de bägge lagen fick varsin möjlighet i powerplay. Göteborgarna öppnade upp målskyttet i matchen genom Jere Innala och samme Innala, skulle dessutom utöka efter ett klassavslut i just powerplay - vilket innebar att Frölunda hade en stark ledning efter den första perioden.

Oskarshamn ryckte upp sig mer i den andra perioden och hade dessutom flertalet powerplay, när gästerna satt i utvisningsbåset - men lyckades inte förvalta det. Utan det var Frölunda åter igen, med målet, under periodens gång. Mats Rosseli Olsen hittade rätt med sitt åttonde mål för säsongen.

Det såg länge ut att Oskarshamn skulle få en tuff förlust, med ett par mål. Smålänningarna fann dock energi på slutet av matchen och arbetade sig in successivt. Ahti Oksanen stod för den första reduceringen i powerplay, sedan kom den andra reduceringen genom Patrik Karlkvist. Dramatiskt blev det på slutet - men Frölunda höll undan och vann med 3-2.

Sagt om matchen

– Vi har mer att önska från start tycker jag och i fyrtio minuter. I tredje försöker vi lyfta upp det och jag känner igen oss igen. Vi trycker på ordentligt på slutet och vi kan nästa vända rund det. Det räcker inte att spela tjugo minuter hockey riktigt fullt ut. Det blir för vekt idag, summerade Oskarshamns Martin Filander för C More.

– Jag tycker vi har spelat en bra bortamatch så här långt. Vi leder välförtjänt. Det hade kunnat varit lite jämnare, vi tar lite för många utvisningar, konstaterade Mats Rosseli Olsen efter två perioder.

I punktform