Färjestad fick Frölunda på fall i prestigemötet

28 januari 2023 20:22
#FBKFHC

Det blev en riktig folkfest i Karlstad när Färjestad och Frölunda drabbade samman i ett västsvenskt prestigemöte. Hemmalaget gjorde ett avgörande ryck i mittperioden, då en oavgjord ställning raskt blev till en tvåmålsledning. Tre poäng i sexpoängsmatchen stannade därmed i Värmland.

Fullsatt, festligt och folkligt var några av de härliga orden som gällde i Löfbergs Arena den här lördagen. Kamp och hög fart präglade den första perioden mellan Färjestad och Frölunda, där hemmalaget tog ledningen efter drygt halva akten och Frölunda kvitterade bara några minuter senare. Jämnt och rättvist så långt, helt enkelt.

Trots att Frölunda i den andra perioden fick ett tidigt numerärt överläge i spel fem mot fyra var det Färjestad som för andra gången i matchen tog ledningen. Efter ett distansskott stod Oscar Lawner helt ensam med pucken och ett öppet mål, varpå inte ens duktige Lars Johansson i gästernas kasse kunde stoppa honom. Hemmalaget dominerade mittperioden i stort och hade en tvåmålsledning via 3-1 med sig in i akt tre, trots att skottstatistiken visade 12-13.

I den tredje perioden utökade Färjestad till 4-1, men därefter fick Frölunda ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen via ett fem minuter långt numerärt överläge. Göteborgarna kunde dock inte utnyttja det, utan de tre poängen kunde till sist relativt komfortabelt kammas hem av Färjestad.

– Det är en väldigt bra dag! Lyssna... grym publik hela säsongen, ända sedan jag kom hit har det varit fantastiskt. Och Peppe... han tar hand om mig och Engstrand som om vi vore hans egna barn, kommenterade tvåmålsskytten Lucas Forsell i C More.

– Det är en ganska jämn hockeymatch, förutom de misstag vi gör i egen zon. Vi är förvånansvärt svaga och står och tittar, vi släpper in tre mål på det sättet. Plus att vi är impotenta offensivt, kanske framför allt i powerplay, konstaterade Frölundas tränare Roger Rönnberg.

• De tre poängen gör att Färjestad behåller sin tredjeplats, strax före Frölunda.
  • Theodor Lennström gjorde sitt tolfte mål för säsongen, vilket bland annat ger honom ledningen i backarnas skytteliga.
  • Inlånade Lucas Forsell gjorde två mål i matchen.
  • Patrik Lundh, "Peppe" kallad, fick en assist på Färjestads 1-0, vilket innebär att han har nått milstolpen 100 SHL-poäng i just Färjestad.
  • Färjestad hade två raka förluster inför matchen, men vände den trenden till en seger.
  • Frölunda har nu endast vunnit en av de fyra senaste matcherna och har tre raka bortamatcher framför sig.