Luleå värvar finsk KHL-center

19 juni 2012 23:55

Luleå värver den finske centern Kim Hirschovits, 30, från KHL-laget Torpedo Nizhny Novgorod. Kontraktet gäller över nästa säsong. "Vi identifierar honom lite som en finsk Johan Davidsson som har goda ledaregenskaper och en offensiv profil i sitt spelsätt", säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.


Kim Hirschovits känns av svenska hockeyfans främst igen för sin säsong i Timrå IK 2010/11. Förra säsongen spenderade han i både IFK Helsingfors och Torpedo Nizhny. Nu testar han alltså vingarna i Luleå.

– Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey som de senaste säsongerna etablerat sig som en svensk toppklubb. Jag har i mina samtal med tränare och ledning fått ett riktigt bra intryck av klubben och gillar den sportsliga utmaning som de presenterat mig med där man vill ta ytterligare ett steg i den sportsliga utvecklingen, säger Kim Hirschovits till klubbens hemsida.

Klubbens sportchef Lars "Osten" Bergström motiverar värvningen:

– När situationen med Viitaluoma uppstod och vi gick skilda vägar så uppstod det ett akut behov av en center för Luleå Hockey. I en tid där det finns ganska få spelare ute på marknaden så är vi fantastiskt glada att vi har kunnat kontraktera Kim Hirschovits till kommande säsong.

– Kim är en erfaren spelare som är van att producera poäng. Och vi identifierar honom lite som en finsk Johan Davidsson som har goda ledaregenskaper och en offensiv profil i sitt spelsätt. Hirschovits är exakt vad vi har letat efter och vi är övertygade om att det här kommer bli riktigt bra för både honom och Luleå Hockey.