ÖRE

OSKARSHAMN VÄNDE OCH VANN EFTER MÅLRIK TREDJE PERIOD

14 februari 2023 21:25
#IKOÖRE

Örebro satt i förarsätet vid två tillfällen i Oskarshamn. Hemmalaget hittade dock vägar tillbaka gång på gång, genom bland annat skyttekungen Antti Suomela när Örebro besegrades med 5-3.

Örebro var revanschsugna efter matchen senast mot Leksand, det syntes tydligt i inledningen mot Oskarshamn på bortaplan under tisdagen. Närkingarna skapade tryck till en inledning innan det blåklädda hemmagänget jobbade sig in allt mer i tillsltällningen. En av de intressanta möjligheterna i den första perioden kom från Patrik Karlkvist i en i övrigt mållös första period.

I mellanakten var det Oskarshamn med fortsatt mycket fart och vassa chanser. Trots det var det ett giftigt Örebro när de väl tog kampen framför mål. Det påvisade inte minst lagkaptenen Rodrigo Abols med det öppnande målet, när han testade lyckan framför en skymd Tim Juel. Dryga sju minuter senare utökade dessutom Mathias Bromé för gästerna efter slarv i hemmalägret. Bromé tackade för det och satte distinkt dit 2-0 vackert i krysset.

I upptakten av den tredje perioden fick Oskarshamn möjlighet i att tillbringa tid i 5 mot 4. Påpassligt nog reducerade hemmalaget efter att Cameron Brace lagt pucken mot mål och Johan Johnsson påpassligt styrt in reduceringen med skridskon. Kort efter att måljublet lagt sig kvitterade Oskarshamn genom Antti Suomela och skapade nerv i matchen. I samband med målet tog Örebro en time out och kort därefter lyckades göra 3-2 genom Marcus Hardegård efter han blivit serverad av Mathias Bromé. Det hela tog dock inte slut där. För Oskarshamn jobbade sig in i matchen igen med en imponerande vändning. Det när Oskarshamn snär David Quenneville kvitterade till 3-3 först och främst. 45 sekunder senare gjorde Antti Suomela det förlösande 4-3-målet, innan Jiri Smejkal fastställde 5-3 och tre poäng var ett faktum för smålänningarna efter en minst sagt imponerande vändning.

– Vi har många skickliga spelare som kan göra skillnad, det är klart att vi får lite momentum och tvåan kommer lite ur dödvinkel och är väldigt överraskande. Det är grymt skott och ovanligt att de går i. Då blir det lite skakigt på Örebro som kände att de hade hygglig kontroll. Jag tycker sett över hela matchen att vi spelar ganska bra, konstaterade Oskarshamns Martin Filander för C More.

– Jag tycker vi drar på oss onödiga utvisningar, det gör att de får en bra känsla och kan spela sig in i matchen. Jag tycker ändå efter time outen kommer vi tillbaks och gör 3-2-målet. Vi får ändå psykologiska mål här i tredje. Men vi lyckas ändå bli lite små tycker jag, lite passiva och lite oroliga med spelet med puck, sammanfattare Örebros tränare Niklas Eriksson.

• Skyttekungen Antti Suomela tvåmålsskytt.
  • Mathias Bromé noterades för ett mål och en assist.