Samuel Påhlsson förstärker Elitserien och MODO

18 juni 2012 13:50

Elitserien blir en profil rikare. I dag meddelade MODO att man värvat hem Samuel Påhlsson från NHL. 34-åringen - som vunnit både SM-guld med Frölunda, OS och Stanley Cup - kommer närmast från spel med Vancouver Canucks och har skrivit på för tre år med Ö-viksklubben.


Det blev totalt 884 matcher i NHL för Samuel Påhlsson vars kontrakt med Canucks gick ut efter säsongen. På meritlistan står dessutom två SM-silver med MODO, men nu flyttar han hem med målsättningen att vinna guld.

– Man spelar för att vinna. Någonting annat finns inte. Det är inte lätt att ta hem ett mästerskap men vi ska verkligen köra för att lyckas, säger Samuel Påhlsson till klubbens hemsida.

– Det känns både inspirerande och spännande att komma hem till MODO Hockey. Det är ett stort steg att bestämma sig för att flytta hem från NHL men nu när man tagit beslutet känns det skönt.

MODO:s general manager Markus Näslund är nöjd med att affären är i hamn.

– Det känns fantastiskt kul att Samme kommer hem till MODO igen. Han har matchats mot de absolut bästa i världen under många år och gjort det bra. Han kommer med sin rutin, inställning och talang bli en nyckelspelare för oss.

I och med värvningen av Påhlsson återstår fyra luckor att fylla i truppen, enligt Näslund.

– Vi har fyra positioner som fortfarande ska fyllas men den här värvningen känns som en väldigt viktig pusselbit. Jag är fortfarande positiv och tror att vi ska ha ett starkt lag när vi går på is, säger Näslund på klubbens presskonferens.