Ytterligare en norrman klar för Färjestad

1 juli 2012 14:18

Färjestad fortsätter sin satsning på norrmän. Senast i raden att flytta till Karlstad är landslagsforwarden Martin Röymark, 25, som närmast kommer från Timrå. "En meriterad och speedig spelare med bra arbetskapacitet åt båda håll som vi hoppas ska producera en del poäng", säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.


Röymark blir den fjärde norske landslagsspelaren i Färjestads trupp. Under våren värvades Ole-Kristian Tollefsen från och MODO och sedan tidigare finns både Anders Bastiansen och Marius Holtet i Karlstadsklubben.

Röymark har sammanlags spelat 169 elitseriematcher för Frölunda och Timrå. Senaste säsongen producerade forwarden 17 poäng (6+11) i Elitserien och var dessutom med om att spela Timrå kvar i Elitserien via Kvalserien.

– Jag ser verkligen fram emot att spela med Färjestad. När de kom på banan med ett bud var det inget att tveka på, säger Martin Röymark till klubbens hemsida.

Han tackade nej till bud både i Elitserien och i Tyskland.

– Det fanns intresse från en del tyska klubbar men när Färjestad kom med i bilden behövde jag inte alls tveka. En bra lösning för mig, säger Röymark.

Färjestads sportchef Thomas Rundqvist är belåten med värvningen.

– Vi satsar hårt på att nå titlar i både Elitserien och European Trophy denna säsong och behöver en bred trupp och när den här möjligheten dök upp beslutade vi oss för att satsa, säger Rundqvist.

– Vi har hållit dörren en aning på glänt för ytterligare en forward och där blev Röymark nu den sista pusselbiten.