MALMÖ VANN MÅLRIK MATCH I KARLSTAD

14 februari 2023 21:40
#FBKMIF

Det var en målrik historia vi bjöds på i Karlstad, efter totalt 11 mål var det tillslut gästande Malmö som klev av isen med tre poäng. En vinst som innebar att de bröt sin 10 matcher långa förlusttrend på bortaplan.

Färjestad inledde matchen bäst och satte press på Malmö från start, vilket gav resultat i form av powerplay. Något mål blev det dock inte utan istället var det Oliver Lauridsen som öppnade målskyttet när han i en spelvändning satte pucken högt bakom Tomkins i Färjestadkassen. Hemmalaget fortsatte trots detta på den inslagna vägen, fick återigen chansen i powerplay och denna gång utnyttjade Axel Bergkvist läget när han satte dit kvitteringen. Gästerna återtog dock ledningen innan pausvila när Carl-Johan Lerby med ett handledsskott satte pucken i nät.

Malmö fick en drömstart på mittenperioden när Markus Lauridsen tog tillvara på ett friläge och satte gästerna i en tvåmålsledning. Detta var början på ett målkalas, Färjestad åt sig ikapp till 3-3, Malmö återtog lednigen och Axel Bergkvist kvitterade ännu en gång när han satte sitt andra mål för kvällen. Totalt fem mål i andra perioden och lika på fyra inför tredje.

Tredje perioden inleddes något mer avvaktande i jämförelse med mittenperioden. Carl Söderberg hade en puck i stolpen under första hälften av perioden men mycket mer än så skapades inte. Malmö skulle dock komma att få utdelning även i denna period, inom loppet av 24 sekunder gjorde gästerna två mål när bröderna Lauridsen gjorde ett mål vardera. Efter detta lyckades Färjestad aldrig komma tillbaka, Lance Bouma satte istället 4-7 pucken i öppen kasse vilket också kom att bli slutresultatet.

– Dålig match, horribel kvalitet med puck och vi behöver vara bättre på att försvara sa Färjestads tränare Tomas Mitell

– Första perioden är ganska bra, i andra går vi ner oss och står och tittar på. Vi hade ett bra snack inför tredje och gör det riktigt bra sa Malmös Markus Lauridsen