Nilson byter från Djurgården till MODO

8 juni 2012 17:19

MODO Hockey har gjort klart med forwarden Marcus Nilson som senast har tillhört Djurgården. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2013/14. "En rutinerad spelare med ledaregenskaper som känns väldigt passande för oss, inte minst för att han är högerskytt och har ett bra skott" säger MODO Hockeys GM Markus Näslund till klubbens hemsida.


Marcus Nilson har gjort över 500 matcher i NHL och representerat Tre Kronor i mängder av stora turneringar som JVM, VM och World Cup. Men i stället för att följa med Djurgården till HockeyAllsvenskan väljer 34-årige Nilson alltså att fortsätta i Elitserien med MODO Hockey.

– Vi tror att flytten till MODO Hockey kommer att ge Marcus en nytändning, där han kommer att få spela i en kreativ omgivning, säger MODO:s GM Näslund till örnsköldsvikslagets hemsida.

Marcus Nilson ser han emot flytten till Norrland och MODO.
– Det ska bli riktigt kul och det känns bra att få representera MODO Hockey de kommande säsongerna. Vi (familjen bestående av fru, en femårig son och en snart treårig dotter) har varit uppe på besök och Örnsköldsvik känns som en riktigt trevlig stad, säger Nilson och fortsätter:

– Efter att jag träffade Markus Näslund och besökte klubben så kändes det här som ett mycket bra alternativ för mig. Det fanns intresse från flera klubbar, men jag har hela tiden haft målsättningen att vi skulle komma överens. MODO Hockey känns oerhört proffsigt i alla avseenden. Laget ser ut att bli riktigt bra och målsättningen är självklart att försöka lägga handskarna på SM-bucklan.

Den gångna säsongen stod Nilson för 32 poäng på 51 elitseriematcher med Djurgården.

– För mig känns det här som en rejäl nytändning. Pratar man målsättning så är det självklart laget som kommer främst, men ska jag prata om personlig målsättning så siktar jag på att vara en toppspelare i ligan, säger MODO Hockeys senaste nyförvärv.

Mer läsning om MODO:

Kempe går från Djurgården till MODO
Jens Westin förlänger med MODO
Ole-Kristian Tollefsen byter MODO mot FBK
Per-Åge Skröder stannar i MODO
Torp klar för MODO - Andersson lämnar MODO
Starkbaum till MODO - Forsberg lånas ut till SSK
MODO värvar kanadensisk back
Ungersk landslagsforward placeras i MODO
Nagy återvänder till Elitserien och MODO