Jesse Joensuu: "Inget konkret från NHL - HV71 som gäller"

7 juni 2012 12:58

Jesse Joensuu som har ett år kvar på sitt kontrakt med HV71 har placerats i NHL till den kommande säsongen. Men finländaren själv menar att siktet är inställt på en ny säsong i Elitserien och HV71. "Än så länge har jag inte fått något konkret erbjudande från NHL och för tillfället är det därför bara spel i HV71 som gäller" säger Joensuu till Hockeyligan.se.


Med sina tre poäng på sex matcher slutade Jesse Joensuu delad tvåa i HV71:s poängliga under SM-slutspelet. Vidare blev forwarden från Finland delad fyra i jönköpingslagets poängliga i Elitserien, där han totalt noterades för 13 mål och 16 assists på 50 matcher.

Joensuu utmärkte sig även i VM i maj, inte minst då han blev matchvinnare för Finland i kvartsfinalen mot USA. På sina nio VM-matcher hann Joensuu till slut med fem poäng. Hans insatser har också uppmärksammats av lag från NHL och således skapat spekulationer om en eventuell flytt till Nordamerika redan till nästa säsong.

- Det är vanligt att det spekuleras och skapas en del NHL-rykten om man utmärker sig under ett VM. Men än så länge har jag inte fått något konkret erbjudande och då har sådana rykten ingen som helst betydelse, säger Joensuu.

Sedan tidigare har 24-årige Joensuu 60 NHL-matcher och 13 poäng med New York Islanders samt 177 AHL-matcher och 111 poäng med Bridgeport Sound Tigers på sin meritlista.

- Det är klart att jag vill spela i NHL, men nu förbereder jag mig för en till säsong i HV71 och i nuläget är det bara spel i HV71 som gäller.

"HV71:s målsättning skapar motivation"

Det är tydligt att Joensuu är revanschsugen efter den gångna säsongens uttåg i SM-kvartsfinalen mot Färjestad.

- HV71 är ett lag som siktar högt och det är bara SM-guld som räknas och det är något som verkligen motiverar mig. Att Jesper Fasth och Jason Krog är kvar i laget och att David Petrasek kom in i truppen i slutet av den förra säsongen kommer att betyda väldigt mycket för laget den kommande säsongen. Sen lär det kanske också tillkomma en eller ett par nya spelare innan säsongen startar.

- Alla de bitarna höjer min motivation och jag hoppas verkligen på att vi som lag kan lyckas bättre nästa säsong.

Många ser nog även dig som en lika viktig spelare som de tre du nämner och därför håller nog alla HV71-fans tummarna för att även du ska stanna i HV71 minst en säsong till?

- Som det ser ut nu så tyder det mesta på det ja, då jag som sagt än så länge inte har fått något konkret erbjudande från NHL. Inget som har nått mig i alla fall. Men det är samtidigt ännu inte hundra procent säkert att jag spelar i HV71 nästa säsong.

Mer läsning:

111124 - Krog: "Joensuu skapar yta för mig"
110804 - Joensuu: "Elitserien är bättre än AHL"