KHL-backen Strbak återvänder till Rögle

11 juni 2012 16:38

Under måndagen meddelar elitserienykomlingen Rögle att man har värvat den slovakiske landslagsbacken Martin Strbak, som därmed återvänder till ängelholmslaget efter tre år i KHL. "Martin har gjort tre riktigt starka säsonger såväl i landslaget som i KHL och bidrar med viktig spetskvalitet till oss" säger Rögles sportchef Pelle Svensson till klubbens hemsida.


37-årige Martin Strbak representerade Rögle BK senast 2008-09 och har sedan dess alltså hunnit med tre år i KHL. De två första i MVD som sedermera gick upp i Dynamo Moskva och det senaste i slovakiska expansionslaget Lev Poprad.

Men nu är det alltså återigen Rögle som gäller och det nysignerade kontraktet sträcker sig över ett år.

- Vi vill ha någon att hålla i handen när det är några minuter kvar och sopa rent. Martin är inte här för att vinna poängligan utan för att vara stor, stabil och defensivt skicklig i ett viktigt skede av matcherna, säger Rögles sportchef Svensson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Vi vet sedan tidigare att Martins ledaregenskaper är unika, av absolut högsta klass. Det är det som har hållit honom kvar i KHL såpass länge.

Den rutinerade backen har representerat Slovakien i inte mindre än 13 mästerskapsturneringar och var bland annat med och slog ut Sverige ur OS i Vancouver 2010.

- Just erfarenheten samt vanan att spela många matcher och hela tiden leverera på yttersta nivå är saker vi värderar högt nu när vi ska etablera oss i Elitserien, säger sportchefen Svensson.

Mer läsning om Rögle:

Rögle förlänger med Brithén och Bergström
Viktig pusselbit på plats i ledarstaben
Mikael Gath tillbaka i Rögle
Alexander Bonsaksen stannar i Rögle
Rögle förlänger med Liljewall
Mathias Tjärnqvist återvänder till Rögle
Martin Gerber klar för Rögle
Dansk juniorlandslagsman klar för Rögle