Hadelöv: "Man måste vara beredd på att karriären kan vara över"

11 juni 2012 13:21

Efter den gångna säsongen gick Skellefteå och den rutinerade målvakten Andreas Hadelöv skilda vägar. I nuläget är det därmed oklart var han kommer att spela till hösten. Det kan också bli så att han har spelat sin sista match. "Vi får se om det blir någon fortsättning på karriären eller inte och till slut så hänger det ju lite på vilka alternativ som dyker upp" säger Hadelöv till Hockeyligan.se.


Elitserieveteranen Andreas Hadelöv från Kiruna har i Elitserien spelat för Djurgården, Malmö och senast Skellefteå. Nu återstår alltså att se om den 36-årige målvakten kommer att vakta kassen i några fler matcher, eller om han lägger plockhandsken på hyllan.

– Just nu så funderar man såklart på om det blir någon fortsättning på karriären eller inte. Än så länge har jag inga planer på att lägga av och nu är det bara hålla igång och se vad som händer. Men till slut så hänger det ju lite på vilka alternativ som dyker upp, säger Hadelöv och fortsätter:

- Jag måste samtidigt vara beredd på att det kan bli så att jag slutar, det vill säga om jag inte får något erbjudande. För förr eller senare i karriären kommer man ju till den brytpunkten.

Efter sju raka säsonger i Skellefteå gick burväktaren och västerbottenslaget alltså skilda vägar tidigare i våras.

– Självklart är det trist att lämna alla människor i och kring laget, men det är så här det funkar i hockeyvärlden. Men jag har haft en bra tid och det enda som saknades var ett SM-guld, för då hade det varit fulländat. I våras hade vi alla verktyg för att vinna, men tyvärr så var Brynäs lite hetare i SM-finalen.

'"Inget konkret erbjudande"

Hadelöv har bland annat placerats i allsvenska Djurgården, som för övrigt under måndagen gjorde klart med den 34-årige och tidigare NHL-målvakten Steve Valiquette.

- För tillfället är det väldigt lugnt. Jag har fått en del förfrågningar, men inget konkret erbjudande. Spel utomlands kan också bli aktuellt, men precis där som för eventuellt spel i Sverige måste jag först få något konkret förslag.

Hur länge är du beredd att vänta?
- Just nu har jag inget annat val, säger Hadelöv med ett skratt och fortsätter:

- Många lag har ju sin stomme klar, men nästa sväng av nyförvärv brukar ju komma runt ispremiärerna i början av augusti, så vi får se vad som händer framöver. Sen dyker det ju alltid också upp möjligheter under säsongen.

Vilken lösning vore smidigast för dig?
- Jag bor i Skåne och socialt sett skulle det bästa givetvis vara spel i närheten, men just nu finns inte så många alternativ här i närområdet. Vi får helt enkelt se vad som händer och nu är det bara att försöka att hålla igång, njuta av sommaren och kolla på fotbolls-EM.