Elitserien får fortsätta att vänta på Fernholm

11 juni 2012 15:39

Många svenska lag har jagat den tidigare elitseriespelaren Daniel Fernholm, men alla elitserieklubbar har nu fått samma besked. "Fernholms fokus är i första hand riktat mot KHL" säger backens agent Joakim Persson till Hockeyligan.se.


Daniel Fernholm inledde den gångna säsongen i Atlant Mytishchi, innan han efter bara tio matcher med KHL-laget hamnade i finländska HIFK. Men efter sina 40 matcher och 13 poäng med HIFK är det nu alltså oklart var backen ska spela den kommande säsongen.

- Det har funnits ett stort intresse från Elitserien, men jag har meddelat både elitserielagen samt lagen i Finland att Daniels fokus i första hand är riktat mot KHL, säger Fernholms agent Persson och tillägger:

- Vi för diskussioner med ett antal KHL-lag och Daniel är beredd att vänta länge med att få ett kontrakt i Ryssland. Men skulle det inte bli någonting i KHL är Elitserien givetvis intressant.

28-åringen från Stockholm har hittills totalt hunnit med 49 matcher och tio poäng i ryska KHL, där han även har spelat för Neftekhimik Nizhnekamsk och Dinamo Minsk.

På sina 246 elitseriematcher för Djurgården och Linköping har backen mäktat med 93 poäng. Fernholm var även aktuell för årets VM, men kom till slut inte med i Pär Mårts slutgiltiga VM-trupp.