Söderberg kvar i Elitserien - förlänger med LHC

5 juni 2012 18:00

I stället för spel i NHL med Boston Bruins förlänger Linköpings Carl Söderberg sitt kontrakt till och med säsongen 2014/2015 med ytterligare ett år. "Jag pratade med Linköping och de ville väldigt gärna ha mig kvar. Det känns positivt att få vara med på den här resan och verkligen känna att här har jag mina bästa år i karriären och det känns väldigt bra att veta att göra det på samma ställe" säger Söderberg till LHC:s hemsida.


Efter Carl Söderbergs framgångsrika säsong har det spekulerats en hel del om en eventuell flytt till Boston Bruins, men nu är det alltså klart att han stannar i LHC.

- Jag kom hit förra året och är fruktansvärt nöjd med allt: laget, staden och ambitionerna, säger Söderberg till klubbens hemsida.

Söderberg menar vidare att den gångna säsongen har stärkt Linköping.
- Jag tror alltid att det för något positivt med sig och man uppskattar medgången ännu mer sedan. Det var viktigt att vi inte åkte ur och jag tror ändå att det stärkte oss som grupp. Många spelare är kvar och hoppas att det kan lyfta oss nu till kommande år.

Vad ser du mest fram emot nu?
- Att få spela ett slutspel. Jag har fortfarande aldrig gjort det och kom hit och hoppades på det, men vi missade första året. Så det är väl det i så fall.

Mer läsning om Linköping:

Weinhandl tillbaka i Elitserien och Linköping
Linköping föryngrar A-truppen

Fyra nyförvärv klara för Linköping
Roger Melin återvänder till Linköping
Andersson och Grillfors klara för Linköping
Norrena går från Linköping till Växjö
Almtorp byter från Djurgården till Linköping
Klas Dahlbeck byter Linköping mot Chicago