AHL-back ersätter Niclas Andersén i Brynäs

13 juni 2012 16:49

Brynäs tappade guldbacken Niclas Andersén till KHL. Nu har Gävleklubben hittat hans ersättare. Dennis Persson, som flyttar hem från Nordamerika och AHL, har skrivit på ett tvåårskontrakt. "Det var känslan som avgjorde", säger backen till klubbens hemsida.


Dennis Persson är 24 år och född i Nyköping. Han fick sin hockeyfostran i Västerås, innan han gick vidare till Djurgården, och därefter Timrå. De tre senaste säsongerna har han spenderat i Buffalo Sabres organisation där han spelat i Portland Pirates i AHL. Nu väljer backen att flytta hem.

– Det känns jättespännande att få hem Dennis till oss, efter hans tre år i AHL. Det här nyförvärvet är precis i linje med hur vi tänker och agerar. Dennis är en ung kille, som vill komma hem för att utvecklas och visa vad han kan, så att han kan få chansen igen i NHL längre fram. Det är precis den typen av karaktärer som vi vill ha till laget, säger klubbens sportchef Micke Sundlöv i en kommentar.

Dennis Persson har spelat 171 matcher och gjort 33 poäng i AHL. Senaste säsongen blev det bara 39 matcher på grund av skadebekymmer.

– Jag har varit i AHL i tre år nu, och kände att det var dags för mig att göra något annat för att få en nytändning, säger Dennis Persson.

– Allt har känts väldigt bra med Brynäs IF, och sedan tidigare känner jag både Granström och Andersén, och de har alltid talat positivt om Brynäs. Det kändes bra när jag var här på besök, så det var ingen idé att dra ut på det. Det var känslan som avgjorde.