Rögle: "Minst tre rutinerade nyförvärv till"

12 juni 2012 13:07

I måndags gjorde elitseriecomebackande Rögle klart med KHL-backen Martin Strbak och nu är frågan vilken rubrik nästa pressmeddelande från Rögle kommer att ha. För det råder inga som helst tvivel om att man kommer att fortsätta att krydda truppen med fler spektakulära nyförvärv inför klubbens återkomst i Elitserien. "Vårt mål är att etablera oss i Elitserien och vi vill ha in minst tre nya spelare till" säger Rögles sportchef Pelle Svensson till Hockeyligan.se.


Rögle överraskade nog många när man i våras tog steget upp i finrummet Elitserien igen.

- Vi har verkligen bevisat att man kan ta sig till Elitserien den långa vägen (Förkvalserien och Kvalserien). Allt föll på plats och hela föreningen kom in i den berömda zonen. Det var en häftig känsla, säger Svensson.

När Hockeyligan.se når ängelholmslagets sportchef har han föga förvånande fullt fokus på lagbygget inför det som komma skall i september.

- Vi vill ha in minst tre nya spelare till. En back och två forwards och det är rutinerat som gäller. Vi har redan Dennis Everberg, Ted Brithén och Christopher Liljewall, det vill säga allsvenska spelare som hade varit föremål för Elitserien även om vi inte hade gått upp. Nu vill vi ha in färdiga spelare som kan leverera direkt i Elitserien.

Ni har redan gjort klart med nyförvärv som Martin Gerber, Alexander Barta, Mathias Tjärnqvist och senast Martin Strbak, Rögle verkar minst sagt vara på hugget?

- Det känns bra i hela organisationen och vi känns mer förberedda den här gången. Vi har fått behålla nästan alla vi ville ha kvar och så har vi fått in några spetsspelare, så det känns spännande. Det märks även att våra fans är förväntansfulla inför den kommande säsongen.

"Frågar du Gorens agent är han väl redan klar"

Även bland annat Hannu Pikkarainen, Martin Sevc och inte minst Lee Goren har placerats i ert lag till den kommande säsongen. Hur ser du på de ryktena?

- Om du frågar Gorens agent är han väl redan klar för oss. Vi har pratat med honom ja, men vi har samtidigt pratat med runt 200 spelare, så vem ska man nämna egentligen.

200 spelare?
- Nu höftar jag, men det finns ingen anledning att kommentera någon spelare innan något är klart.

Hur ser du på era möjligheter i Elitserien 2012/13?
- Vi ska köra på rejält och vårt mål är att etablera oss i Elitserien. Vi har redan en av Sveriges bästa juniorverksamheter och den kommer vi också att kunna dra nytta av längre fram.

Mer om Rögle hittar du på klubbens hemsida

Mer läsning om Rögle:

Rögle förlänger med Brithén och Bergström
Viktig pusselbit på plats i ledarstaben
Mikael Gath tillbaka i Rögle
Alexander Bonsaksen stannar i Rögle
Rögle förlänger med Liljewall
Mathias Tjärnqvist återvänder till Rögle
Martin Gerber klar för Rögle
Dansk juniorlandslagsman klar för Rögle
KHL-backen Strbak återvänder till Rögle