Spelartypen: Pådrivaren Pierre-Edouard Bellemare

17 oktober 2013 09:10

SHL.se presenterar i en serie artiklar olika spelartyper, spelare som förutom att vara skickliga hockeyspelare även besitter någon form av specielkompetens och som har olika typer av funktioner för sina respektive lag. Näst på tur är Skellefteås forward Pierre-Edouard Bellemare - pådrivaren.


Redaktionen på SHL.se har definierat spelartypen pådrivaren som en spelare som pushar på sina lagkamrater i båset, i omklädningsrummet, på träningar osv. Den här spelartypen är ovärderlig att ha i ett lag då spelet och moralen inte alltid är på topp. Pierre-Edouard Bellemare är den som i Skellefteå brukar elda på sina lagkamrater lite extra. Vi frågade honom om vilka egenskaper han tror är viktiga hos en pådrivare?

– Jag tror att det beror lite på hur man peppar laget. Jag försöker vara positiv hela tiden och på gott humör. Det är en ganska bra start och för egen del gäller det att inte vara rädd att använda fel ord och skämma ut sig, svarar han blygsamt.

Fransmannen är inne på sin åttonde säsong i svensk hockey och språket behärskar han. Han har hunnit samla på sig mycket rutin även internationellt genom flera VM-turneringar med Frankrike och vet att peppning är värdefullt i alla lägen.

– Det kan vara extra viktigt innan det börjar gå tungt för laget. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att man kan ändra lagets moral bara med hjälp av lite peppning när det redan går dåligt.

Försöker bara vara sig själv

Bellemare har inga speciella knep han brukar ta till i sin utövning som pådrivare utan det mesta sker naturligt.

Jag vet faktiskt inte, jag borde nog se en video på hur jag agerar i båset eller i omklädningsrummet. Jag tror att jag försöker prata mycket och ge bra feedback till varje kille och konstruktiv feedback till hela laget när det behövs. Vid sidan av isen försöker jag mest bjuda på mig själv.