"Det här är rätt ställe för min utveckling"

14 juli 2014 15:30

Han spelade samtliga matcher ifjol, var assisterande lagkapten och var med och tog Färjestad till final. Men nästa säsong finns forwarden Patrik Lundh i Växjödressen. SHL.se har ringt runt till olika nyförvärv i alla lag och Patrik Lundh blir först ut i denna sommarserie. "Hela staden Växjö är på uppgång och det är helt rätt ställe för min utveckling", säger han i en intervju.


Vi når Patrik Lundh mitt i en av hans fyra semesterveckor. En händelserik säsong har sedan en tid tillbaka tagit slut och den är lagd till historieböckerna och innan fullt fokus på nästa säsong kan starta så pustar Lundh just nu ut.

– Jag försöker att inte tänka på hockey så mycket just nu faktiskt, jag vet att den beskärda delen kommer jag få ändå. Men det är klart att man känner ett sug redan nu men när man väl har semester så gäller det att ta tillvara på det. Jag tror man kommer få nytta av det under säsongen sen, säger han innan han berättar hur en semester för Patrik Lundh ser ut;

– Just nu är vi i Karlstad, min sambo är härifrån så nu ska vi bara ta det lugnt och kanske dra iväg på lite utflykter. Tidigare har vi varit i vår stuga nere i Skåne och sen har jag även spelat lite golf, så det är väl så det ser ut. Sen måste man också se till att hålla igång så att kroppen behåller den styrka som man byggt upp genom åren.

Och när semestern når sitt slut så väntar en spännande säsong. Ny stad, nytt lag, nya förutsättningar. Växjö Lakers är nästa anhalt.

– Jag har varit nere i Växjö ganska mycket ändå så jag har varit med och tränat med laget innan vi fick semester och det känns jättebra. Det är riktigt bra killar i laget, bra tränare och en sportchef som satt ihop ett bra lag så det känns helt rätt.

"Vi pratade lite om semfinalserien"

Varför blev det Växjö då? - Hela staden är på uppgång. Det kändes helt rätt för min utveckling att ta det här steget nu. Jag kände att jag behövde ta ett nytt steg och Växjö känns som en perfekt plats för att jag ska ta flera kliv framåt och för att utvecklas.

Var det speciellt att möta Växjö i slutspelet med tanke på det? - Nej, det var inget som var klart då så det tänkte man inte alls på men det var lite annorlunda när jag kom för att hälsa på i Växjö första gången. Det var ju ganska tätt inpå att vi mötts i en het slutspelsserie, men det gick bra.

Men ni pratade om matcherna då? - Jo det blev lite om det. Man hade ju haft lite duster med en del och det var kul att höra om hur alla såg på matchserien från deras perspektiv samtidigt som jag kunde berätta om hur jag såg på det.

Patrik Lundh berättar om säsongen som varit som en säsong som var väldigt mycket upp och ner. Färjestad började säsongen ganska knackigt och hade problem. Spelare och ledare lämnade laget, men man lyckades få rätsida på det och ta sig till final.

– Med lite distans till det hela så var det lite rörigt men att vi tog oss till final var riktigt bra gjort. Sen var ju Skellefteå alldeles för bra. Det är bara att acceptera.

– För egen del var det väl egentligen detsamma. Det började lite trögt men blev bättre eftersom.

Den 28 juli samlas Växjö igen för att påbörja träning och uppladdning inför seriestarten i SHL som sker en bit in i september. Men innan dess ska en hel del avverkas. Hårda träningspass, teambuilding och spel i CHL.

– Det kommer bli kul, men som sagt, nu handlar det om att kunna slappna av och tänka på annat och göra lite annat för att kunna ha fokus där och då.