"Vi ska försöka ta hem guldet"

24 juli 2014 13:50

Efter en säsong i Frölunda är backgiganten Jonas Ahnelöv tillbaka i Örnsköldsvik för att åter dra på sig MODO-dressen. Men innan dess väntar en lång rehabilitering för den skadade axeln. "Men man känner att det går åt rätt håll så jag siktar på att vara tillbaka så snabbt som möjligt", säger han till SHL.se.


Förra säsongen var riktigt bra för Jonas Ahnelöv. Han spelade mycket och stabilt i Frölunda och stod för ett personligt poängrekord från sin backplats. Dessutom fick han kröna sina fina insatser med spel i Tre Kronor och han blev uttagen till VM-truppen. Väl i VM tog dock säsongen abrubt slut i den tredje gruppspelsmatchen. En smäll mot axeln tog oerhört illa och Ahnelöv skadade sig så illa att säsongen var över.

– Det var en ganska olycklig smäll, så jag har fått operera nu och det var en stor operation har läkaren sagt, där man gick in och klippte av en muskel, så jag har rehabilitering som pågår än och kommer väl göra så i ett par månader till, säger Ahnelöv när vi når honom på telefon från Öland.

– Jag är här nu sista tiden innan vi återsamlas med MODO i nästa vecka, säger han.

Hur känns det att vara en del av MODO igen då? - Det ska bli kul att komma upp dit igen. Laget ser spännande även om det inte är helt klart än, men vi ska se till att vara med och kämpa om guldet och försöka ta hem det, säger han och fortsätter;

– Det gick ganska snabbt att få det klart med MODO. Dom hörde av sig tidigt och vi hade ett bra snack och jag vet ju lite av vad jag får där så det kändes bra.

Jonas Ahnelöv har inte varit uppe i Örnsköldsvik sedan det blev klart för en återkomst. När laget barmarkstränade hade backen nyligen blivit opererad och ordinerats med vila så när laget återsamlas igen så blir det första gången - för andra gången - som han besöker Örnsköldsvik och Fjällräven Center.

– Det är ju nya tränare för min del sen jag var där sist, så jag ska väl prata lite med dem om hur vi lägger upp det hela. Laget ska väl träna hårt och senare gå på is medans jag kommer få sitta och trampa på en cykel antar jag.

"Man var ju som en säck potatis"

Men läkningsprocessen går åt rätt håll? - Absolut, det känns bra och jag ska jobba på så mycket jag kan för att återfå styrkan igen och för att vara tillbaka så snabbt som möjligt, och nu slipper jag ju ha armen i en mitella så det är skönt. Förut kände man ju sig som en säck potatis.

Och med en fri arm kan Ahnelöv börja träna lite lätt med armen, genom att lyfta lätta vikter och framförallt ägna sig åt mycket stretching.

– Den är ganska hård och det är ju inte speciellt skönt ska jag säga, berättar han.

Men man hör på rösten hos Ahnelöv att han är positivt inställd till den träning som krävs för att så snabbt som möjligt komma tillbaka och komma i form igen.

– Absolut, det handlar om att se till att bli fullt redo igen för att kunna göra sitt bästa senare, säger han.

Förutom hård och intensiv rehabträning har Ahnelöv passat på att njuta av ledigheten. Just nu är han som sagt på Öland och njuter av det vackra sommarvädret.

– Jag ska ner till stranden nu och ta tillvara på de sista dagarna här, sen är det full fart.