"Man vill bara dra igång säsongen"

18 juli 2014 12:30

Han har förbättrat sin statistik från år till år och har på senare år även fått äran att dra på sig landslagsdressen. Målvakten David Rautio siktar på att nästa säsong höja sitt spel ännu ett snäpp och att göra det med sin nya klubb Linköping. "Jag vill bara gå på is och köra igång nu", säger han till SHL.se.


David Rautio har tillhört Luleå Hockey under hela sin SHL-karriär men till nästa säsong spelar han i en blå Linköpingsdress istället.

– Det känns jättebra och jättekul. När Linköping visade intresse så kändes det bra från första början och jag har inte haft några problem att trivas. Laget och staden är jättebra på alla sätt så det känns kanon, säger Rautio när vi når honom på telefon.

Just nu har Linköping precis som alla andra lag ledigt där det handlar för spelarna om att träna på egen hand och under eget ansvar, och för Rautios del sker den träningen i Luleå men snart går flyttlasset ner till Östergötland.

– Vi samlas igen i nästa vecka så till helgen åker jag ner och då drar vi igång allt igen, men jag har ju varit med under träningen innan vi fick ledigt så jag är redan inne i det känns det som, säger han.

Och även om suget efter att dra igång igen finns så passar Rautio nu på att pusta ut och njuta av den ledighet han får.

– Jag gör väl de vanliga sommarsakerna som folk gör, tar det lite lugnt och passar på att umgås med allt och alla för under säsongen så hinner man inte riktigt med alla de sakerna.

– Sen har jag försökt att dra igång med mitt golfande men det går sådär.

Nästan alla man pratar med spelar golf. - Ja så är det, men jag är nybörjare så jag är mest nöjd om jag lyckas hålla bollen på banan och inte utanför.

Du är inte SHL:s bästa golfare med andra ord? - Absolut inte, jag är nog snarare den absolut sämsta, säger Rautio med ett skratt.

"Har fått den frågan många gånger"

Sju säsonger har det hunnit bli i Luleå Hockey men nu är det alltså Linköping som gäller och självklart är ju frågan om det kommer bli speciellt den dagen då pucken släpps och Linköping möter Luleå för första gången.

– Jag har fått den frågan många gånger och jag vet faktiskt inte. Klart att man kanske tänker lite på det eftersom man har många vänner i laget men samtidigt så är man så inne i en match när pucken släpps att det nog då är som vanligt, säger han.

Och att pucken släpps. Det är något Rautio vill. Gärna så snabbt som möjligt.

– Ja, man vill att det ska dra igång nu. Det ska bli skönt att komma in i vad som är lite mer vardag.

Du låter sugen på att åka ut på isen igen. - Hur stort suget är brukar vara lite olika från år till år men i år så är det verkligen så att jag bara vill dra igång igen.