"Härligt att vara en del av det här laget"

15 juli 2014 13:00

Jonathan Granström förknippas för många med Brynäs IF. Men den kommande säsongen kommer den hårt arbetande och tuffa forwarden att klä sig i Luleå Hockeys dress. Något han verkligen ser fram emot. "Det ska bli oerhört kul att få vara en del av det här laget", säger han i en intervju med SHL.se


Jonathan Granström svarar i telefon från hemorten Orsa precis efter att han avverkat dagens träningspass. Spelarna i Luleå Hockey har ledigt från sommarträningen som lag men alla spelare har ett eget träningsschema som dom följer.

– Så jag kom precis tillbaka från mitt pass för dagen här, säger Granström som passar på att njuta av ledigheten under sommaren i sin hemort.

– Man får passa på att njuta av det fina vädret som är och nu när man har semester så brukar jag vara i stugan, hälsa på lite kompisar men även fiska en hel del, säger Granström innan vi kommer in på det mer huvudsakliga ämnet av samtalet. Ishockey och hans nya klubb Luleå Hockey.

– Jag trivdes väldigt bra i Brynäs och spelade där i många år men när Luleå verkligen visade att dom ville ha mig, kom med en bra plan så kändes det helt rätt för mig och det känns riktigt kul. Vi har ett riktigt bra lag och alla kör på stenhårt.

Och på tal om stenhårt. Luleå Hockey har tagit till ett annorlunda knep i sommarträningen. Utöver det vanliga med löpning och styrketräning har Luleå även tagit in kampsporten MMA i träningsformen. Något den hårdföre Granström gillar.

– Jag tror alla har en enorm nytta av MMA. Hockeyspelare är väl generellt ganska stela av sig och MMA kräver bra rörlighet så det är riktigt kul.

"Luleå var alltid jobbiga att möta"

Granström har många gånger vart på isen med Luleå Hockey som motståndare. Och det har inte alla gånger vara så kul.

– Luleå var alltid jobbiga att möta. Det var ett lag som kämpade hårt och nu ska man vara en del av det och det känns grymt kul.

Nu väntar ytterliggare ett par veckors semester med egen träning för Jonathan Granström och de andra spelarna i Luleå Hockey innan man återigen samlas för att vrida upp motorerna inför säsongen som kommer som bland annat kommer innehålla spel i CHL.

Då återstår det att se om MMA-träningen har gett någon effekt. Men som Jonathan Granström säger så ska man räkna med att Luleå Hockey kommer bli jobbiga att möta - i år igen.