"Man kan säga att det här är min klubb i SHL"

21 juli 2014 09:55

De två senaste säsongerna har Björn Melin tillhört AIK i SHL. Men till säsongen 2014/2015 är ordningen återställd. Då tillhör han återigen klubben som han är så starkt förknippad med - HV71. Och det är något Melin trivs med. "Det är jättekul att vara tillbaka i HV71", säger han till SHL.se.


Björn Melin svarar på en något raspig telefonlinje från Uddevalla. Just nu har spelarna i HV71 ledighet med träning under eget ansvar och för Björn Melin innebär det just den här dagen att han är i Udevalla och hälsar på släkt och vänner. Laget HV71 återsamlas sedan i slutet av juli och då är det slut på ledigheten.

– Då väntar en hel del fystester om jag har förstått det rätt och sen får vi se vad klubben hittar på, jag tror inte vi ska iväg på något speciellt men man vet aldrig var dom har i bakfickan, säger han och skrattar.

Hur känns det att vara tillbaka i HV71? - Det känns jättekul och väldigt inspirerande, man kan väl säga att det här är min klubb i SHL. Jag har HC Dalen som moderklubb men har ju egentligen spelat i HV71 i hela min karriär.

Och förutom ett år i Malmö, ett år i Nordamerika, några utflykter till Schweiz, Ryssland och Finland och nu senast två år i AIK har Melin tillhört HV71 där det totalt blivit nio säsonger och där den tionde alltså står i antågande. Inte så konstigt med andra ord att HV71 står nära hjärtat.

– Det var speciellt att möta HV71 när jag spelade i AIK. Man känner många av spelarna men även andra i föreningen, de som jobbar kring laget på ett annat sätt, så det var helt klart speciellt att möta HV71.

Går det att beskriva den speciella känslan? - Det är väl egentligen att man blir extra taggad, på något vis betyder det lite extra, man vill liksom bevisa vad man kan.

Och bevisa vad han kan kommer han få göra nästa säsong. Då i HV71:s färger.

– Det känns bra inför säsongen, nu handlar det om att träna bra och ladda upp så att man kommer in i säsongen laddad och taggad, säger han.

"Revanschlusta i laget"

Björn Melin var inte med i HV71 ifjol då laget slutade på en tiondeplats och hade en ganska tung säsong, men han har ändå en klar syn på hur han ser på säsongen som var för HV71.

– Det har ju varit en del gnäll men jag tycker inte det var så illa ändå, man lyckades ta sig till slutspel och att där bli utslagna av Skellefteå är ju inte så mycket att orda om.

Har ni pratat något om fjolåret inför kommande säsong? Nej, egentligen inte men man märker att det finns många i laget som brinner av revanschlusta och det är riktigt bra drag i laget.

För Björn Melin blev förra säsongen inte heller den bästa. AIK åkte ur SHL och Melin hade problem med ett benbrott i ena handen. Det gjorde att Melin missade halva säsongen. Men nu är kroppen hel och fräsch.

– Det känns jättebra i kroppen. Jag är fullt frisk. Handen gick ju av efter att jag fått ett hårt skott där men den är läkt nu och det känns jättebra.

Björn Melin har totalt stått för 185 poäng i HV71-tröjan under sin karriär. När han nu går in i sin tionde HV-säsong så gör han det fullt frisk och fullt redo, så bli inte allt för förvånade om Melin snart har klivit över strecket för 200 poäng i den blå HV71-tröjan.