"Det är mer laget än jaget som gäller"

16 juli 2014 12:50

Daniel Widing var säsongen 2011/2012 med och vann SM-guld med Brynäs IF då man besegrade Skellefteå AIK i en hetlevrad final. Nu ska Widing återigen skrinna in på SHL-isen. Men denna gång i Skellefteådressen. "Skellefteå är ett lag som spelar i en oerhörd fart", säger han när SHL.se fick en pratstund med forwarden.


Skellefteå är just nu inne i sin ledighet där spelarna har träning på egen hand. Alla spelare har fått med sig ett träningsprogram från klubben som man nu ska förhålla sig till innan man återsamlas i Västerbotten. När SHL.se ringer Daniel Widing så befinner han sig i Stockholm och där råder det ingen risk att träningen inte blir genomförd.

– Jag sitter här med träningskläderna på så jag ska precis sticka ut, säger Widing som ändå tar sig tiden att svara på lite frågor.

– Idag är det ett benpass som står på schemat.

Daniel Widing har hunnit med en hel del i hans 32-åriga liv. Förutom spel i SHL med Brynäs, Djurgården och Leksand har han avverkat spel i Finland och Schweiz, spelat VM med Tre Kronor och så Finland igen. Senast i Espoo Blues.

– Jag är inte alls nöjd med hur förra säsongen var. Det stämde inte alls om jag pratar för egen del. För laget gick det ganska bra, vi slutade på en sjätteplats i tabellen trots att ingen trodde på oss och det är klart att man gläds åt det, men personligen gick det inget vidare.

– Men som sagt laget gjorde en godkänd säsong och man märker att när man blir äldre så blir det mer laget före jaget. När man var yngre ville man bara framåt och uppåt på egen hand man nu tänker man mer på laget.

Och laget Daniel Widing nu tillhör är Skellefteå AIK. Ett lag som har två raka seriesegrar i SHL och två raka guld. Men också ett lag som har tappat en hel del slagkraftiga spelare inför den kommande säsongen.

– Jo, så Skellefteå kanske behöver lite offensiv kraft in i laget nu och det hoppas jag att jag kan bidra med. Jag har ju gjort mål förr och det vill jag hitta tillbaka till.

Du vill bli "gamla Daniel Widing" igen? - Det var någon som skrev "gamla Widing" i någon artikel för ett tag sen, men jag vet inte om det är så. Jag vill bara komma upp i den potential som jag tror att jag fortfarande har i kroppen, säger han.

"Skellefteå AIK passar mig bra"

När Skellefteå hörde av sig gick det fort. Bara på några dagar efter att första kontakten var tagen var allt klappat och klart.

– Det är riktigt skönt när det går så fort att få klart allt. Då vet båda parterna vad man vill. Drar det ut på tiden så blir det lite segt men när det går så fort vet man att det stämmer och det känns riktigt kul och bra.

Vad är din bild av Skellefteå AIK? - Det är ett otroligt bra lag som spelar med en hög fart, både med och utan puck och framförallt så klarar man av att spela i den farten med pucken, ett lag som är skridskoskickligt och jobbar oerhört hårt för varandra.

Återigen återkommer ledorden från Daniel Widing, att det är laget före jaget som gäller och han berättar att det därför känns skönt att komma till en klubb som har bevisat det senaste åren att styrkan sitter i laget.

– Men om man ska vara lite ego också så tror jag att Skellefteå passar mig bra just nu. Jag tror dom kan hjälpa mig att utvecklas och hitta mitt spel igen med sitt sätt att jobba och träna.

Men innan det är dags väntar lite ledighet i kombination med den egna träningen.

– Man får passa på att ta det lite lugnt och hälsa på vänner och bekanta. Sen kanske man hinner med en liten resa också, vi får se vad man kan hitta på.

Golf, som nästan alla andra i SHL verkar syssla med? - Jag spelar faktiskt golf men har inte varit ute på en enda runda i år, det kanske blir det också, avslutar Widing med ett skratt.