Timrå jagar revansch mot AIK

14 september 2011 17:24

Noll poäng och 6-21 i målskillnad. Det blev Timrås facit i förra säsongens fem möten med AIK. När laget reser till Stockholm för elitseriepremiär på Hovet på torsdag jagar man omedelbar revansch.


AIK skrinnar däremot in på isen med vetskapen att man inte längre kan slå ur samma underläge som i fjol. Stockholmslaget tog sig högst överraskande hela vägen till SM-semifinal säsongen som gick vilket har medfört att förväntningarna höjts inför klubbens andra säsong i Elitserien.

- Nu vet alla lag hur bra vi är och alla lag är redo. Det finns ingen risk att lagen kommer att underskatta oss så det kommer bli mer jobb från vår sida nu när vi inte kan överraska längre, konstaterar AIK-forwarden Richard Gynge på klubbens hemsida.

Under försäsongen har AIK noterat fem segrar på nio matcher. I lördags genrepade stockholmarna genom att besegra MODO med 4-1 i Örnsköldsvik, en genomkörare som föll AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson väl i smaken:

- Många bitar föll på plats. Viktiga delar i spelet börjar sitta mer och mer. Skönt att komma från genrepet utan skador. Nu kör vi, sa tränaren till klubbens hemsida i lördags.

"Vi får se om vi har lärt oss läxan"

Timrå, som har förlorat de fem senaste bortamatcherna mot AIK, jagar naturligtvis revansch. Och man gör det med ett stort antal förändringar i truppen jämfört med det lag som slutade på tionde plats i Elitserien i fjol.

- Vi vet var målen kom till och vi ska försöka stänga igen där, säger tränaren Per-Erik Johnsson till klubbens hemsida beträffande fjolårsförlusterna mot AIK.

- Vi var inte riktigt vakna där. Sen får vi se om vi har lärt oss läxan eller inte.

Norrlänningarna kommer stärkta av 4-1-segern mot just AIK i en träningsmatch i augusti.

Finländaren Ilkka Pikkarainen dras med en infektion och spelar troligen inte. Detsamma gäller hans landsman Antti Halonen som har drabbats av ryggskott. Backen Jesper Dahlroth är ett frågetecken.

- Han var magsjuk i natt, vi får se om han kan ta sig ner på torsdag beroende på hur det utvecklar sig, säger Per-Erik Johnsson till klubbens hemsida.