Luleå vill förlänga premiärsviten

14 september 2011 17:26

Stärkta av idel segrar i lagets tre senaste säsongspremiärer på hemmaplan sparkar Luleå igång säsongen i COOP Arena mot Växjö Lakers på torsdag. För gästernas del handlar det om att ta nya tag efter premiärförlusten mot Frölunda i Scandinavium.


Växjötränaren Janne Karlsson var nöjd med den defensiva insatsen i Göteborg senast men menar att den offensiva kan vässas.

- Vi får inte glömma att Frölunda varit ett fantastiskt hemmalag, kanske inte de senaste säsongerna men de verkar vilja komma tillbaka dit. De pumpade på hela tiden. Vi behöver inte skämmas över vår insats, vi gjorde vad vi kunde men räckte inte riktigt till, sammanfattar Karlsson för klubbens hemsida.

Nu är det nya tag som gäller för nykomlingen. I väntan på lördagens historiska hemmapremiär tränade laget på onsdagen och tar sig redan på torsdagskvällen an fjolårssemifinalisten Luleå - en minst sagt tuff nöt att knäcka.

- Det är ingen lätt match. Jag höll på att säga att det nästan är tuffare än mot Frölunda, säger Janne Karlsson, som påpekar vikten av att undvika utvisningsbåset.

- Vi spelade oerhört mycket i boxplay och vi kom i otakt där vissa spelare fick spela väldigt mycket. Vi kan inte gnälla för det var vi själva som satte oss i situationen, men vi lärde oss att vi måste hålla oss på banan och det ska vi göra mot Luleå.

Harju tillbaka

Hemmalaget Luleå har en god historik vad gäller hemmapremiärer de senaste säsongerna. Förra säsongen betvingades Skellefteå med 5-3, 2009/2010 blev det hela 8-2 mot Södertälje och för tre år sedan besegrades Skellefteå med 3-2.

Segerskytt då: Johan Harju, som återvänt till Luleå efter spel i Nordamerika.

- Vi har ett toppengäng och man ska ha höga förväntningar på vårt lag. Luleå gjorde en grym säsong ifjol, men man vill ju aldrig vara sämre än den senaste säsongen, sa Harju när Hockeyligan.se pratade med honom tidigare i somras.

I torsdagens premiär får norrbottningarna klara sig utan backen Topi Jaakola, som har en liten känning i ryggen.

- Inget allvarlig dock, säger Luleåtränaren Jonas Rönnqvist till klubbens hemsida och fortsätter:

- Cam (Abbott) spelar inte naturligtvis, han är långtidsskadad - hjärnskakning. (Marcus) Fagerudd och (Daniel) Mannberg kommer att vila, i övrigt mönstrar vi sex backar och 14 forwards. Johan Gustafsson står i mål och David (Rautio) backar upp. David kommer att stå mot Frölunda på lördag.

Luleå genomförde ett sista träningspass på onsdagen, en uppladdning som gav positiva vibbar enligt Rönnqvist.

- Det såg bra ut. Vi har som alltid dagen före match försökt speeda upp oss lite grann och återigen befästa saker och ting. Det är sista finslipningen inför racet som komma skall.