Första testet för "nya" MODO

14 september 2011 17:23

I fjol klarade sig MODO kvar i Elitserien med ett nödrop - i år siktar laget på slutspel. När ett nyrenoverat MODO säsongsdebuterar mot Frölunda i Fjällräven Center på torsdag gör man det inför en revanschsugen och förväntansfull hemmapublik.


Men det blir ett mycket tufft första test. På andra sidan står nämligen Frölunda, fullproppat med självförtroende efter 2-0-segern mot Växjö i tisdagens smygpremiär i Scandinavium.

En av de stora förgrundsfigurerna då var nye målvakten Frederik Andersen. Dansken motade 20 skott och höll nollan i sin elitseriedebut.

- En matchvinnare. Det är skönt att ha honom längst bak. Ett fullsatt Scandinavium och Elitseriepremiär och han är helt iskall. Han är också väldigt duktig med klubban vilket underlättar vårt försvarsarbete, berömde lagkamraten Johan Sundström på klubbens hemsida efter matchen.

Även tränaren Kenta Johansson var full av beundran för sitt nyförvärv:

- I den tredje perioden kommer de mer och mer, vi blev lite för avvaktande och släppte till för stora ytor. Men Frederik Andersen var lysande i slutet av matchen när de tryckte på.

Dick Axelsson knäskadad

MODO åkte på en tung smäll i genrepet mot AIK (förlust med 1-4) då nyförvärvet Dick Axelsson skadade ledbandet. Nu handlar det om rehabträning för forwarden.

- Självklart oerhört trist att inte kunna vara med nu när det äntligen börjar på allvar. Men nu handlar det om att köra rehabträning och se till att komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Axelsson till klubbens hemsida.

MODO har inte imponerat under försäsongen och en snabb titt på försäsongstabellen avslöjar att laget faktiskt ligger sist. Facit: två vinster och sex förluster. Men norrmannen och den nye lagkaptenen Ole-Kristian Tollefsen tycker ändå att försäsongen har gett positiva svar.

- Genrepet mot AIK blev inte vad vi hade hoppats på. Men det fanns några positiva bitar och de tar vi med oss. Ser man till försäsongen i sin helhet så har vi hela tiden utvecklat vårt spel. Vi har tagit steg i rätt riktning i specialområden som powerplay och boxplay, säger han till klubbens hemsida.

Nye tränaren Ulf Samuelsson ser fram emot sin debut som huvudtränare i Elitserien.

- Frölunda blir en bra värdemätare för oss. De har gjort en bra försäsong och visade upp goda kvalitéer i tisdags mot Växjö. Frölunda ser disciplinerade ut.