Dahlén: "Skönt med match igen"

14 september 2011 17:15

Den senaste veckan har varit omtumlande för HV71 sedan det blev känt att Stefan Liv omkom i en flygolycka i Ryssland. Tränaren Ulf Dahlén berättar om den senaste tiden. "Vi har gått igenom en tuff tid och vi går fortfarande igenom en tuff tid, men på något sätt känns det skönt att matcherna kommer igång", säger HV-coachen.


På torsdag gör Ulf Dahlén elitseriedebut som tränare för HV71.

- Stämningen i truppen är bra. Vi stängde in oss i tre dagar direkt och hade träningar. Vi fick på så sätt vara själva i ishallen, vilket var skönt. I lördags hade vi en jättefin ceremoni för Stefan med väldigt mycket känslor inblandade, säger Dahlén till klubbens hemsida och fortsätter:

- Sedan tog vi ledigt på söndagen och i måndags pushade vi varandra för att ha glädje och energi inför torsdagens match. Det finns perioder när killarna hänger med huvudet och det är fullt acceptabelt.

I premiären ställs HV71 mot Djurgården, som rustat hårt inför säsongen med nyförvärv som Daniel Tjärnqvist, Kyle Klubertanz och målvakten Gustaf Wesslau.

- Vi möter ett bra lag, men de kommer till vår arena och här ska vi försöka ta kommandot. Vi ska spela för att vinna och inte spela för att inte förlora. Vi måste våga där ute och åka mycket skridskor även om vi har full respekt för motståndarna.

"Vi siktar på att gå till final"

Under Djurgårdens träningsmatcher har Mathias Tjärnqvist mäktat med tre mål och tre assist, vilket ger en fjärdeplats i DIF:s interna poängliga.

- Det har varit lite upp och ner, men det har känts bra. Mitt mål är att hela tiden höja min lägstanivå. När det gäller lagets insatser tycker jag att spelet har blivit bättre och bättre hela tiden. Vi har försökt ta vid där vi slutade förra året, säger Tjärnqvist till klubbens hemsida.

Förra säsongen gjorde vännassonen två mål i premiären och även den gången var det just HV71 som stod för motståndet.
- Jag ska försöka hålla i det och göra två mål även på torsdag.

Matchen på torsdag blir dock naturligtvis lite annorlunda, då Jönköping och HV71 är i sorg efter tragedin med Stefan Liv.
- Det är klart att det kommer kännas speciellt.

Förra säsongen tog Djurgårdens resa slut "redan" i kvartsfinalen mot Luleå. I år råder det inget tvivel om att det finns en stor revanschlusta i stockholmslaget.
- Vi siktar på att gå till final, säger Tjärnqvist.