Hadelöv: "Det är revansch som gäller"

14 september 2011 16:45

Redan i den första omgången av Elitserien 2011/2012 får vi se en repris på vårens SM-final mellan Färjestad och Skellefteå. En som minst sagt är väldigt revanschsugen är SAIK:s veteranmålvakt Andreas Hadelöv. "Finalförlusten mot Färjestad är min karriärs tyngsta förlust och nu är det revansch som gäller" säger han till Hockeyligan.se.


I våras fick västerbottenslaget som bekant se sig besegrat av Färjestad med 4-1 i matcher.

- Finalserien mot Färjestad blev en tuff resa mentalt och vi orkade inte riktigt ladda om efter våra tuffa matchserier mot Linköping och Luleå. Men vi hade ändå en bra chans att gå hela vägen till SM-guld och därför sved det självklart lite extra när vi inte lyckades med det och finalförlusten mot Färjestad är min karriärs tyngsta förlust, säger Hadelöv och tillägger:

– Vi hade en härlig vår fram till finalen och med tanke på draget hemma i Skellefteå hade det givetvis betytt oerhört mycket om vi hade lyckats ta ett SM-guld. Men nu är det revansch som gäller.

"Rundblad går inte att ersätta"

Även om västerbottenslaget har tappat flera namnkunniga spelare tror kirunasonen på årets upplaga av Skellefteå.

- Spelmässigt lär vi uppträda på ungefär samma sätt som under den förra säsongen och det är bara att hoppas på att vi kan vara lika effektiva framåt som vi var långa stunder i fjol. Defensivt har vi jobbat fram ett spelsätt som jag tror kommer att gynna oss i längden och vår målsättning är att vara bättre än förra säsongen, säger den 36-årige burväktaren och fortsätter:

– Vi har en enorm konkurrens på forwardsidan och dessutom har vi många unga spelare som är på väg framåt, så truppen känns bra. I Hannu Pikkarainen har vi också fått in en väldigt spelskicklig back. Men vi kanske inte kommer att se samma underhållning som David Rundblad bjöd på i vintras. Han går helt enkelt inte att ersätta.

"Nya tag som gäller"

Tillsammans med landsmannen och färjestadskollegan Anders Bastiansen klev norrmannen Marius Holtet verkligen fram när det gällde som mest, det vill säga under vårens SM-slutspel. Inte minst i finalserien mot Skellefteå.

- Jag tänker inte så mycket på det nu. Man får inte fokusera på det som har varit och vara nöjd över det. Nu är det nya tag som gäller och nu gäller det att prestera igen, sa Holtet när Hockeyligan.se pratade med honom tidigare i somras och fortsatte:

- Det gick bra för mig i slutspelet och det var riktigt kul att det gjorde det. Men som sagt, nu gäller det att vi håller oss ödmjuka och fortsätter med det hårda jobbet. Som vanligt gäller det att alla förstår vilket pris man måste betala om man har tänkt gå hela vägen.

Hur ser du på årets upplaga av FBK?
- Det känns bra så här långt. Vi har inte bytt så många spelare och våra nyförvärv ser bra ut. Alla nya verkar också vara träningsvilliga och ödmjuka spelare, sa Holtet.

Niklas Czarnecki ser fram emot premiären.

– Vi har haft bra förberedelser och har haft täta och bra träningar den sista veckan, säger Färjestads tränare till FBK:s hemsida och fortsätter:

– Skellefteå har ju en delvis förändrad backsida och vi kommer att titta på deras match mot AIK. Intressant att se hur kreativa årets backbesättning är jämfört med fjolårets som alltid spelade sig ur de flesta situationer.