Självsäkra tränare möts i Linköping

14 september 2011 17:22

Det är två lag med högt ställda förväntningar på sig själva som premiärspelar i Cloetta Center på torsdag. Både Linköpings tränare Hans Särkijärvi och Brynäs dito Tommy Jonsson tippade sina lag som SM-guldvinnare när den årliga upptaktsträffen hölls i Globen förra veckan.


Jonsson gör sin första säsong som huvudtränare i Elitserien och har vid upprepade tillfällen konstaterat att hans Brynäs har potential att gå hela vägen. Guldmålet delas av spelarna.

- Överlag tycker jag att vi känns vassare än förra året och vår målsättning är att ta SM-guld. Jag tycker också att vi har ett lag som kan göra det, sa centern Jonas Nordquist när Hockeyligan.se pratade med honom i mitten av augusti.

Brynäs har blandat och gett under försäsongen, men i genrepet fick Tommy Jonsson många positiva svar. 7-0 mot Södertälje gav en slutgiltig femteplats i försäsongstabellen.

- Jag var jättenöjd med det vi presterade i den matchen. Vi höll oss till linjerna i spelet och krigar, kämpar och spelar fysiskt i 60 minuter. Nu vet jag att vi möter ett riktigt bra lag. Linköping har gjort intressanta värvningar inför den här säsongen. Jag förväntar mig en tät match som säkert kommer att innehålla mycket kamp, säger huvudtränaren till klubbens hemsida.

Laumann Ylven och Homqvist saknas

Precis som Brynäs tar Linköping sikte på SM-guld i vår. Det är en målsättning som tränaren Hans Särkijärvi var tydlig med under upptaktsträffen förra veckan. Till sin hjälp har han bland andra lagkaptenen Magnus Johansson.

- Jag tycker att årets trupp känns bra, vi har alla ingredienser som krävs för att nå framgång. Jag är mycket nöjd med hur den är sammansatt och det känns spännande, säger den 38-årige lagkaptenen till klubbens hemsida och fortsätter:

- Jag hoppas att vi kan stå där med bucklan framåt vårkanten. Ett SM-guld med Linköping här i min hemstad skulle såklart vara oerhört stort, det är något jag brinner för oerhört.

Linköping får klara sig utan knäskadade norrmannen Martin Laumann Ylven. Dessutom står Michael Homqvist uppskriven på skadelistan sedan tidigare. I övrigt är samtliga friska och tillgängliga.

– Det känns bra, Martin och Michael är borta ett tag till, men de andra spelarna är friska, vilket är positivt, säger tränaren Hans Särkijärvi till klubbens hemsida och fortsätter med att kommentera Brynäs:

– Det är ett bra lag som vi har full respekt för, men det är samma förberedelser som inför varje match även om man alltid tittar till och scoutar motståndaren innan.