Växjös jakt på en trepoängare fortsätter

21 september 2011 15:00

Så här långt har nykomlingen Växjö verkligen visat att man är ett lag att räkna med. Men i slutändan handlar allt som bekant om trepoängare och i den kolumnen står Lakers fortfarande på noll. Det är för övrigt en sak som Växjö delar med sin kommande motståndare Timrå. Det är med andra ord bäddat för en väldigt intressant drabbning i E.ON Arena på torsdag.


Timrå kommer närmast från en straffseger mot Skellefteå.

– Matchen mot Skellefteå genomför vi helt enligt planerna. Vi ledde med 2-1 långt in i tredje perioden, men då gjorde de 2-2, vilket var lite surt. Förlängningen är ganska jämn och sedan har vi både tur och skicklighet som får med oss två poäng i straffläggningen. Det var riktigt gött, säger TIK:s tränare Per-Erik Johnsson till klubbens hemsida.

Närmast väntar alltså nykomlingen Växjö.
– Det är ett homogent lag med spetskompetens längst bak och även offensivt. De tog två poäng mot Luleå i Luleå, vilket långt ifrån alla lag gör, säger "Perra" och fortsätter:

– Det är alltid speciellt med hemmapremiär. Det var riktigt bra tryck på läktarna här hemma när vi mötte MODO i SCA-cupen och vi hoppas att det kan upprepas mot Växjö – och resten av säsongen. Vi har som mål att vara bättre på hemmaplan i år än förra året.

"Vi måste spetsa till oss i allt vi gör"

Efter tre spelade matcher står Växjö på två poäng, något som placerar smålandslaget på en niondeplats i tabellen.

– Vi måste spetsa till oss i allt vi gör, framförallt när vi kommer innanför offensiv blå, säger Växjös assisterande tränare Fredrik Hellgren till Lakers hemsida.

På torsdags ställs Växjö mot ett Timrå som har inlett säsongen med en förlust och en straffseger. Laget från Medelpad jagar därmed också sin första trepoängare.

– Timrå gnuggar på bra, det såg vi inte minst mot Skellefteå senast. Jag tror att de gått ihop hela laget, kanske hela bygden, med tanke på hur utdömda de har blivit. Det är lite ”vi mot hela världen” och det ska man inte underskatta.

Vad är viktigast för er?
– Det är en bortamatch så det handlar om strukturen i försvaret. Sedan måste vi också förvalta chanserna vi skapar på ett bättre sätt.