Ny förstakedja ska leda Färjestad till seger

21 september 2011 16:20

De regerande svenska mästarna har fortfarande inte tagit någon trepoängare. HV71 står i sin tur fortfarande på noll poäng. Det råder därmed inga som helst tvivel om att torsdagens möte blir en väldigt viktig match. Lagom till drabbningen mot HV har Färjestad passat på att komponera en ny förstakedja i form av trion Fredrik Sjöström, Rickard Wallin och Christian Berglund.


I tisdags fick HV71 se sig besegrat av Linköping med 2-1.

– I två perioder var vi lysande och det är så vi vill spela. Vi hade press på puck när vi fick den och hade mycket mer puckinnehav än dem. Dessutom skapade vi bra chanser och det tar vi med oss. Men sedan sköt vi oss själva i foten lite grann med de två sista utvisningarna, säger HV:s tränare Ulf Dahlén till klubbens hemsida och fortsätter:

- Vi har spelare som är skickliga offensivt och skapar mycket chanser. Det gäller att få lite skitmål och det får man genom hårt jobb. Vi kommer inte få något gratis. Flyt förtjänar man. Det gäller att gnugga på och tro på det vi gör.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild mot Färjestad?
- Det brukar alltid vara bra matcher mot Färjestad. Det kommer vara jämnt och tight. Skönt för oss att det är tätt mellan matcherna, så man snabbt kan summera och gå vidare. Vi är fullt medvetna om att vi förlorat tre matcher. Under en lång säsong får man svackor och vi har fått vår direkt.

"Försvarsspelet och arbetsmoralen har varit bra"

Färjestad kommer närmast från en strafförlust (1-2) mot AIK. Dessförinnan tog värmlänningarna en straffseger mot Skellefteå (3-2).

– Försvarsspelet och arbetsmoralen har varit bra. Däremot måste vi komma lite mer till samlad attack när vi går till anfall. Nu lämnar vi puckföraren lite väl ensam, säger Färjestads tränare Niklas Czarnecki till klubbens hemsida.

På torsdag kommer FBK alltså att mönstra en ny förstakedja, eftersom karlstadlagets tränare nu har placerat Fredrik Sjöström ihop med Rickard Wallin och Christian Berglund.

- Det är tre skickliga spelare som ska bli intressanta att se tillsammans. Två bra skridskoåkare med energi i spelet och en klok Wallin däremellan. säger FBK-coachen.

Per Åslund, tidigare i förstakedjan, tar Sjöströms plats med Mikael Johansson och Patrik Lundh. Dessutom byter Joakim Hillding och Peter Wennerström plats i fjärdekedjan. För Hillding blir det debut som ytterforward.

- Jag har spelat center i hela mitt liv, det ska bli en intressant upplevelse, säger han.