Håkanson blir historisk mot Skellefteå

21 september 2011 16:35

På torsdag mot Skellefteå gör Linköpings Mikael "Musse" Håkanson sin 912:e match i elitserie- och SM-slutspelssammanhang. Därmed passerar Håkanson den tidigare luleåspelaren och nuvarande assisterande LHF-tränaren Roger Åkerströms rekord gällande flest antal matcher genom tiderna. Kommer Håkansons jubileumskväll att bli en LHC-fest eller kommer SAIK att tysta Cloetta Center?


I tisdags lyckades Linköping vända och vinna mot HV71 med 2-1.

– Vi spelade i 60 minuter och det är det som det handlar om. Vi bet oss fast när vi var i ett utsatt läge och med 0-1 inför den sista perioden har man alltid chansen. Vi spelade ett fantastiskt bra boxplay och hade ett bra målvaktsspel som höll oss kvar i matchen, säger LHC:s assisterande tränare Magnus Hävelid till klubbens hemsida.

Magnus Johansson och Carl Söderberg har så här långt agerat som sanna fältherrar och på torsdag siktar duon och övriga i LHC med all säkerhet på att förlänga sin segersvit till fyra raka matcher. Men Skellefteå är samtidigt som bekant det lag som i våras satte stopp för östgötalagets gulddrömmar. SAIK får därmed räkna med ett revanschsuget lag.

- Vi har en del nya spelare i laget, men visst är det så. Vi vill visa att vi är ett bra lag, ska göra en bra prestation och vinna matchen. Samtidigt måste vi vara ödmjuka, Skellefteå är ett bra lag och det krävs 60 minuters topprestation av varje spelare.

"Vi har en bra känsla i laget"

I lördags fick Skellefteå nöja sig med en poäng mot Timrå, en match där målvaktstränaren Krister Holm hade hoppats på tre poäng.

- Frånsett att vi var kom ut dåligt mot Timrå, då vi hade klart mindre intensitet och jobb, så borde vi ha mer än en poäng. För vi kom igång och är stora delar av matchen spelförande men de stred bra på blå. Å andra sidan ska man kanske vara glad att man får med sig en poäng när vi lyckades kvittera först i slutminuterna, säger han till SAIK:s hemsida.

För Skellefteås del har de två inledande matcherna för säsongen fått avgöras på straffar. Nu hoppas Holm på ett avgörande under ordinarie matchtid.

- Straffar är ju ett lotteri, men mot Färjestad gjorde vi det ändå bra som satte tre stycken. Förhoppningsvis ska vi vinna matchen innan vi kommer till straffläggning den här gången.

Linköping har alltså vunnit sina tre inledande matcher 2011/2012.
- Vi har visserligen spelat bra historiskt nere i Linköping och det känns som att vi har en bra känsla i laget, men vi möter ett bra lag som haft en bra start på säsongen. Nu gäller det att vi fortsätter att vårda puck, håller uppe skridskoåkning och tar vara på våra chanser.