AIK jagar snabb revansch

21 september 2011 15:53

AIK föll tungt mot Djurgården i derbyt senast efter att ha tappat 1-0 till 1-3 inom loppet av några minuter. På torsdag vill stockholmarna ta snabb revansch mot MODO i Örnsköldsvik. "Om vi kan ta med oss spelet från första perioden så ska vi ha en stor chans att vinna", säger lagkaptenen Dick Tärnström till Hockeyligan.se.


AIK började lysande i derbyt men fick se sin 1-0-ledning förbytas i 1-3 inom loppet av två minuter och 39 sekunder i inledningen av andra perioden. Efter 2-4-förlusten var AIK:arna överens om att man måste plocka med sig spelet från de första 20 minuterna upp till Örnsköldsvik på torsdag.

- Det finns väl en hel del positivt att plocka med sig. Vi spelade väldigt bra i första perioden och om vi kan ta med oss spelet från den så ska vi ha en stor chans att vinna där uppe, det tror jag absolut, säger lagkaptenen Dick Tärnström till Hockeyligan.se.

Forwarden Linus Videll är inne på samma linje.

– Vi tar med oss spelet från den första perioden. Det är en ny match då och vi får revanschera oss då i stället, fastslår han för Hockeyligan.se.

AIK har förutom derbyförlusten inlett med klara 5-1 mot Timrå och seger efter straffar mot Färjestad på bortaplan.

- En hyfsad start med fem poäng på tre matcher. Vi hade gärna vunnit i kväll (läs: i tisdags) också, men vi kommer att förlora matcher och då gäller det att använda det som bränsle och vinna senare i stället, säger Videll.

MODO tar lärdom av genrepet

För MODO:s del blir det andra raka matchen mot 08-motstånd. Senast svarade laget upp rejält mot kritiken efter öppningsmatchen mot Frölunda genom att besegra Djurgården på Hovet med 4-1.

- Det fanns all anledning att vara nöjd i lördags. Vi genomförde matchen mot Djurgården på ett mycket bra sätt och trepoängaren var fullt rättvis, säger tränaren Ulf Samuelsson till klubbens hemsida och fortsätter:

- En match blir aldrig perfekt men kan vi spela på den här nivån i flertalet matcher tror jag vi kommer att ha ett bra år.

Förra säsongen var AIK något av ett spöklag för MODO. Inte bara på grund av förlusten på Hovet i omgång 55 som innebar spel i kvalserien, utan också med tanke på att det blev totalt fyra förluster på fem matcher. Samuelsson lyfter fram AIK:s jämnhet, målvaktsspel och powerplay.

- Vi föll mot AIK i vårt elitseriegenrep och den matchen ska vi nu ta lärdom av. Då var vi för odisciplinerade och tog för många utvisningar.