"Vi kommer att vara hatade där uppe"

21 september 2011 15:33

De heta drabbningarna duggar tätt för Djurgården. Efter segern i derbyt åker stockholmarna till Norrbotten för att möta Luleå, laget som gick segrande ur en välspelad och het SM-kvartsfinalserie i fjol. "Vi kommer att vara hatade där uppe och kommer inte att få någonting gratis, det vet vi om", säger assisterande tränare Tomas Montén till Hockeyligan.se.


Både mot MODO i lördags (1-4) och AIK i tisdags (4-2) hade Djurgården problem med svaga matchinledningar. Det får absolut inte upprepas mot Luleå på torsdag, konstaterar backen Fredrik Claesson när Hockeyligan.se pratar med honom efter derbyt:

- AIK och Luleå är rätt lika och de kommer att checka som tusan där uppe. Nu måste vi verkligen vara med från början.

18-åringen, som gjorde 3-1-målet i derbyt, får medhåll av assisterande tränaren Tomas Montén:

- Jag vet inte varför vi har startat så dåligt i matcherna. Vi har pratat om att inte göra det, men det kanske är det som är felet; att vi spänner oss och vill mer än vi klarar av, säger han till Hockeyligan.se.

Vad tar ni med er från derbyt in i matchen mot Luleå?
- Det är framförallt försvarsspelet och det raka spelet med fart så att vi kommer ner i anfallszon. Det är där vi vill spela, men ibland gör motståndarlaget det svårare för oss än vad det är. Att komma med fart kommer att bli jätteviktigt mot Luleå borta, det blir en jäkligt tuff match.

Förra säsongen spelades en händelserik, svängig och stundtals grinig kvartsfinalserie lagen emellan. Luleå gick fram till 3-0 i matcher, Djurgården hämtade upp till 3-3 innan norrbottningarna kunde avgöra i en kokande Coop Arena i match sju.

- Som jag har förstått det så har det varit lite Djurgården mot Luleå sedan en längre tid tillbaka också. Det är väl en av de tuffare matcherna förutom AIK som man kan spela, säger Montén.

Revanschläge för kvartsfinalförlusten nu efter en derbyseger?
- Ja, så är det. Vi kommer att vara hatade där uppe och kommer inte att få någonting gratis, det vet vi om. Men det vi får göra är att lägga fokus på vårt eget spel och strunta i allt annat. Det är ingenting vi kan påverka.

Luleå byter målvakt igen

Hemmalaget Luleå gör återigen en rockad på målvaktspositionen där Johan Gustafsson kommer in och ersätter David Rautio. Därmed står det helt klart att laget inte har någon uttalad förstamålvakt i säsongsinledningen.

- Jag tycker att båda har gjort bra matcher. Lite synd att vi inte kunnat ta fler poäng, säger målvaktstränaren Daniel Henriksson till klubbens hemsida.

Henriksson jobbar bland annat med videogranskning på läktaren och har en ganska klar bild av vad som gått fel under lagets två inledande förluster mot Växjö och Frölunda.

- Vi tycker väl att vi jobbat lite för mycket på egen hand och inte riktigt synkat som ett lag, bland annat i forecheckingen. Vi har en del finjusteringar att göra för att prestera bättre, säger han.

Även Henriksson känner av att mötena med Djurgården bär på en viss historia.

- Vi har inte inlett på ett strålande sätt men vi är revanschsugna och ska göra en riktigt bra match mot Djurgården som det brukar vara tempofyllda och bra matcher mot. Djurgården är ett roligt lag att möta och det brukar vara ganska mycket folk på läktaren. Vi siktar självklart på tre poäng i en tät och tuff match.