Sanny Lindström: "Riktigt kul att ha sått ett frö"

3 mars 2015 14:14

Sanny Lindström är en profil som gärna gör sig hörd inom ishockeyn i Sverige, som spelare gjorde han det med sitt spel på isen och numera gör han det som expert i C Mores sändningar från SHL. Hans idé för några år sedan om en gala för profilerna i SHL blir nu verklighet i SHL Awards. "Riktigt bra att SHL tar hand om sin produkt som är en förbaskat bra liga", säger han.


Som spelare gav Sanny Lindström alltid allt till sista svettdroppen för Timrå IK och Färjestad BK i SHL och även med återkommande tillfällen för landslaget Tre Kronor.

En olycklig huvudskada gjorde att han fick lägga skridskorna på hyllan 2013 och numera syns han ofta i C Mores sändningar från SHL som expert.

– Jag tycker att det är väldigt bra att SHL introducerar SHL Awards, att de tar hand om sitt varumärke och sin produkt som är en förbaskat bra liga. Det är bra att det struktureras upp och att det blir en ceremoni för hela SHL och inte bara för utvalda delar, exempelvis bara svenska spelare, säger Lindström.

Lindström med LeMat-pokalen 2011. Foto: Tobias Josefsson

Han drog för några år sedan igång en mindre "gala" på Twitter, något som uppskattades och som sedan hittade in i C Mores studio.

– Ishockey är en populär sport och i Sverige är den riktigt stor. När jag drog igång idén fanns det förstås en baktanke med att det skulle kunna växa. Det är riktigt kul att ha varit med och sått ett frö. Det här är ett perfekt och bra första steg som SHL tar och och jag hoppas också att SHL Awards kan växa med tiden.

Lindström sitter tillsammans med 47 andra profiler med i juryn till SHL Awards och arbetet med rösterna är i full gång.

– Absolut, jag funderar för fullt och det är inte helt enkelt. Det finns spelare som började säsongen bra men som kanske planat ut lite, samtidigt som det finns andra som hade en lite längre startsträcka men som mot andra halvan av säsongen verkligen har gått från klarhet till klarhet. Ett exempel på sådana spelare kan vara Linköpings Jeff Taffe som var helt otrolig första tiden och Örebros Derek Ryan som haft en magisk avslutning. Båda dessa herrar är säkert med i kampen om ett par priser, menar han.

Har du lust att avslöja något om hur du tänker kring det prestigefyllda priset Mest värdefulle spelare? – Det priset behöver inte nödvändigtvis gå till seriens bästa spelare, utan den spelare som varit mest värdefull för sitt lag. Jag tror inte att Örebro hade legat där de gör nu utan Julius Hudacek. Han har betytt väldigt mycket för laget och är en av de jag funderar mest på kring priset MVP.

När du själv var som bäst, hade du varit aktuell för något pris tror du? – Haha, nej jag hade inte varit aktuell för något pris, kanske om Årets hakare hade funnits, avslutar Lindström.