SHL Awards: Tre finalister till Årets tränare

26 mars 2015 13:30

SHL 2014/2015 är färdigspelad och säsongen har bjudit på prestationer i världsklass på många håll i vinter. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 27 april, men redan nu har juryn sagt sitt och finalisterna är klara i kategorin Årets tränare.


Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 12 huvudtränare och lagkaptener samt av 24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.

Finalisterna i kategorin Årets tränare:

Kent Johansson, Örebro Hockey

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Till SHL 2014/2015 förstärktes Örebro Hockey med flera spetsspelare och Johansson har under säsongen visat att han fått alla att dra åt samma håll. Många spelare i laget har växt med förtroendet vilket tog Örebro till klubbens första slutspel i historien.

"Har fått alla i laget Örebro att verkligen jobba tillsammans och har haft en fantastisk säsong. Oavsett spelartyp har han fått fram det bästa ur sina spelare och verkar alltid bidra med ett lugn i båset."

Hans Särkijärvi, Djurgården Hockey

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Djurgården startade säsongen som nykomlingar i SHL med ett lag som till övervägande del bestod av spelare med ganska lite SHL-erfarenhet. Men det stod tidigt klart att Djurgården var ett lag att räkna med och att Särkijärvi svetsat samman gruppen till en högpresterande enhet.

Motivering från jurymedlem:

"Har gjort ett fantastiskt jobb med en orutinerad och skadedrabbad trupp. Med sitt konsekventa lugn har han, i tider av oro, varit balsam för hela Djurgårdssjälen."

Hans Wallson, Skellefteå AIK

Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Genom hårt arbete och en stor målmedvetenhet har Wallson vuxit in i rollen som huvudtränare. Många profiler lämnade klubben inför säsongen, men han har byggt ett starkt lag genom att få ut det bästa ur varje individ. Att Wallson lyckats få ihop ett nytt lag som återigen vinner SHL imponerar.

Motivering från jurymedlem:

"Har genom en tydlig spelidé och tydligt ledarskap lyckats bibehålla Skellefteås position som nummer ett i SHL, trots extremt stor spelaromsättning inför säsongen."