SHL Awards: Tre finalister till Mest värdefulle spelare

13 april 2015 11:45

SHL 2014/2015 är färdigspelad och säsongen har bjudit på prestationer i världsklass på många håll i vinter. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 27 april, men redan nu har juryn sagt sitt och finalisterna är klara i kategorin Mest värdefulle spelare.


Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 12 huvudtränare och lagkaptener samt av 24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.

De tre finalisterna till Mest värdefulle spelare:

Julius Hudacek - Örebro Hockey

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Julius Hudacek säkrade enormt många poäng för Örebro under säsongen och gav laget den stabilitet de behövde för att växa in i SHL-kostymen under sin andra säsong i ligan. Han var den vägg längst bak som lagkamraterna kunde lita på och känna trygghet till.

Motivering från jurymedlem:

En bra målvakt tar sitt lag riktigt långt, spelar nästan varje match och har väldigt få svackor. Allt detta stämmer in på Julius Hudacek.

Derek Ryan - Örebro Hockey

Foto: Linnéa Nyängen / Örebro Hockey

Poängsprutan Derek Ryan var en av de starkaste anledningarna att Örebro var ett topplag i SHL 2014/2015 och kvalificerade sig för sitt allra första slutspel. Klubben hade förväntningar på Ryan efter hans poängsuccé från den österrikiska ligan, och dessa förväntningar överträffade han definitivt. Han bar ofta sitt lags anfallsspel på sina axlar och var en spelare som alltid gjorde sina medspelare bättre, vilka han än spelade med.

Motivering från jurymedlem:

En komplett playmaker som även tar ett stort ansvar i det defensiva spelet vilket gör honom till en spelare att lita på över hela banan. Derek Ryan är ovärderlig för sitt lag.

Mikael Tellqvist - Djurgården Hockey

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Mikael Tellqvist var sugen på att komma hem efter spel utomlands och när Djurgården tog steget upp i SHL var valet, från båda sidor, självklart var han skulle spela. Med sitt djurgårdshjärta tog Tellqvist fram storspelet och bidog starkt till att nykomlingarna tog sig till Play In och han var ständigt en kugge längst bak att luta sig mot för lagkamraterna.

Motivering från jurymedlem:

Hemvändaren har skänkt precis den trygghet som ett i förstone otryggt djurgårdslag behövde. Spelade redan från start med en stabilitet som bidrog till lagets arbetsro. Tellqvist har burit laget på sina axlar många gånger, och har gjort sina medspelare bättre med sitt lugna och pålitliga spel.